Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Velja Ilić - Oće da me ubiju!

Ko se mača lati, od mača i strada, metaforički bi zaključak mogao biti nakon napada na lidera Nove Srbije Velimira Ilića tokom stranačke akcije u centru Beograda



Čovek koji je svoju političku karijeru izgradio na nasilju i psovkama u petak je bio žrtva 25-godišnjeg, dakle mnogo mlađeg i vitalnijeg, Dejana Stojadinovića za kojeg u policiji kažu da su ga i ranije tražili, iako ne preciziraju zbog čega.

Kako agencije kažu Stojadinović je stajao među građanima kod česme u Knez Mihajlovoj ulici, a Iliću je prišao dok je ovaj davao izjavu novinarima tokom stranačke akcije. Usledio je munjeviti udarac u glavu i nekoliko pogrdnih reči nakon čega su “simpatizeri” Ilićeve stranke i aktivisti nasrnuli na Stojadinovića kojeg je samo policija koja je obezbeđivala skup spasila od odmazde.

Ilić nije teže povređen, a udarac je kako izveštavaju agencije podneo hrabro i stoički, kako valjda i dolikuje veličini poput Velimira Ilića.

Sve to je bilo dovoljno našem heroju da optuži Stojanovića da je pokušao da ga ubije naglašavajući kako se ne oseća bezbednim na ulicama Beograda istim onim kojima su se nakon proglašenja kosovske nezavisnosti kretali razni oblici života uz podignuta tri prsta i iza kojih je ostajala samo pustoš, što je Ilić tada razumeo i pravdao.



Oglasio se i Ilićev višegodišnji seksualni partner Vojislav Koštunica, očigledno uznemiren zbog napada na svoju jaču polovinu. I on je zatražio od vlasti da pruže “jasan i glasan odgovor" zašto je u centru Beograda fizički napadnut predsednik Nove Srbije Velimir Ilić i ko stoji iza napada.


Podeli: Facebook Facebook

Post je objavljen 05.02.2010. u 15:27 sati.