Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Najava 24. kola Serie B

Ovog vikenda u uobičajenim terminima igraju se utakmice 24. kola talijanske Serie B. U ovom kolu nema izrazitijeg derbija, no zanimljivih susreta, od kojih izdvajamo duel Torina i Brescie, kao i Frosinonea i Leccea, neće nedostajati. Evo kompletnih parova, kao i najave svih utakmica :

Torino - Brescia petak od 20.45 ( Prvi i svoj zasada jedini trijumf na tadašnjem stadionu "Comunale di Torino" ekipa iz pokrajine Lombardia, odnosno Brescia slavila je u sezoni 1996/97. Torino se u nedavno završenom zimskom prijelaznom roku dosta pojačao, te u nastavak prvenstva ulaze s optimizmom. No, s druge strane, Brescia namjerava ući barem u Play - Off po završetku regularnog dijela prvenstva, te će u ovoj utakmici sasvim sigurno tražiti način da ostane neporažena. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u okviru Serie B im je 2 - 2 - 1 ; 2 pobjede Torina, 2 remija, 1 pobjeda Brescie. )

Ancona - Albinoleffe subota od 15.30 ( Ova dva sastava iza sebe imaju samo jednu međusobno odigranu utakmicu na stadionu "Del Conero" u okviru Serie B. Ta utakmica je odigrana 17.1.2009. godine, dakle u prošloj sezoni, a slavili su Anconitani rezultatom 1 : 0, uz pobjedonosni gol napadača Maurizia Nassija, koji na današnji dan mreže trese u dresu Mantove. Gledajući na tablicu, domaći sastav je ipak izraziti favorit u subotnjoj utakmici, s obzirom da odlične partije pruža po običaju na svome stadionu, kao i podatak da bi novi gubitak bodova značio udaljavanje od prva dva mjesta na tablici, koja direktno vode u Serie A. U redovima domaćih pravo nastupa u ovoj utakmici nemaju kažnjeni Colacone i Cristante. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica im je 1 - 0 - 0 . )

Cittadella - Cesena subota od 15.30 ( Ove dvije ekipe u arhivi imau čak i međusobno odigranu utakmicu u okviru kupa Italije za sastave koji nastupaju u Serie C1. Bilo je to u sezoni 2003/04., a rezultat na stadionu "Pier Cesare Tombolato" bio je 1 : 1 . Cittadella je dosta neugodan domaćin, dok Cesena nema kontinuitet upravo na gostujućim terenima, te joj je to možda jedina prepreka da se domogne i 1. mjesta na tablici Serie B. U sastavu "Veneta", odnosno Cittadelle neće igrati kaženjeni Pesoli i Pettinari. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u Cittadelli, a u okviru Serie B im je 1 - 0 - 1 . )

Crotone - Empoli subota od 15.30 ( Jedinu svoju pobjedu nad ekipom iz pokrajine Toscana, odnosno nad Empolijem, Crotone je ostvario u sezoni 2000/01. kada je na stadionu "Ezio Scida" u Crotoneu rezultat glasio 3 : 1. Jedini pogodak tada za Empoli je bio postigao Antonio Di Natale, današnja zvijezda Udinesea. "Calabresi", odnosno Crotone je u zadnjih nekoliko kola dospio u opasnu zonu na tablici, te će morati iz sebe izvući maksimum kako bi protiv Empolija ostvario povoljan, tj. pozitivan rezultat. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica između ove dvije ekipe je 1 - 2 - 0 . )

Frosinone - Lecce subota od 15.30 ( Tradicija igranih susreta između Frosinonea i Leccea je zasada u potpunom ekvilibrijumu, pa čak i gol - razlika iz tih susreta. Lecce je zajedno sa Sassuolom trenutni lider prvenstva, a u zadnjim danima zimskog prijelaznog roka dodatno je pojačao ekipu. Dva posljednja pojačanja su Loviso i Di Michele, oba igrača su pristigla iz Torina. No, treba reći da Frosinone zna biti vrlo neugodan domaćin, te se ekipa iz pokrajine Lazio još uvijek nada plasmanu u Play - Off po završetku regularnog dijela sezone. Ukupan omjer im je 1 - 0 - 1 , uz gol - razliku od 3 : 3 . )

Mantova - Ascoli subota od 15.30 ( U njihovom jedinom dosada odigranom duelu koji se dogodio 26.4.2008. godine pobjedu je odnio gostujući sastav iz pokrajine Marche, dakle Ascoli. Rezultat je tada bio 0 : 1 , a pogodak je djelo defanzivnog igrača Saverina iz penala. Treba naglasiti da se obje ekipe trenutno nalaze u sasvim zavidnoj formi, te se na stadionu "Danilo Martelli" očekuje zanimljiv susret. Ukupan omjer im je dakle 0 - 0 - 1 . 9

Modena - Salernitana subota od 15.30 ( Tradicija u ovom paru je apsolutno na strani "žutih" iz Modene. Salernitani je ovo gostovanje jedno od najneomiljenijih, te je Modena apsolutni favorit u ovom meču. U periodu od 1954. godine pa do 2004. godine "kanarinci", odnosno Modena je slavila u svih 7 odigranih utakmica sa gostima iz Salerna. Ukupan omjer im je 8 - 3 - 1 . )

Piacenza - Padova subota od 15.30 ( "Patavini", odnosno Padova nije nikada ubilježila pobjedu na stadionu "Leonardo Garilli" u Piacenzi. Zanimljivo je to da se ovaj susret u okviru Serie B nije igrao od sezone 1992/93. kada je utakmica završena rezultatom 0 : 0 . Obje ekipe se nalaze u nezahvalnoj poziciji na tablici, te će morati igrati otvoreno u potrazi za bod (ovima ) iz ovog meča. U redovima Emiliana, odnosno Piacenze neće igrati kažnjeni Avogadri i Iorio. Ukupan omjer im je 4 - 2 - 0 . )

Triestina - Sassuolo subota od 15.30 ( Prvoplasirana ekipa Sassuola stiže na stadion "Nereo Rocco" u Trst, u dosta nezgodnom trenutku po Triestinu, s obzirom da su zaredali sa ne baš dobrim rezultatima u prvenstvu, te će u ovoj utakmici tražiti iskupljenje. 20.9.2008. godine odigrana je zasada jedina utakmica između ove dvije ekipe u Serie B. Tada je zabilježen remi rezultatom 1 : 1 , a golove su postigli Princivalli za "alabardate", tj. za Triestinu, dok je strijelac za Sassuolo bio Zampagna. Ukupan omjer im je dakle 0 - 1 - 0 . )

Vicenza - Reggina subota od 15.30 ( U jedinoj zasada odigranoj utakmici između Vicenze i Reggine, a na stadionu "Romeo Menti" u Vicenzi, trijumf je odnijela gostujuća ekipa iz južne talijanske pokrajine Calabria. Bilo je to 16.12.2001. godine kada je zabilježen rezultat od 1 : 2 , a golove su tada postigli Margiotta za "Vicentine", a Jiranek i Savoldi za Regginu. Ukupan omjer im je dakle 0 - 0 - 1 . )

Gallipoli - Grosseto ponedjeljak od 20.45 ( Ove dvije ekipe su nisu nikada ranije susretale u okviru prvenstva Serie B. Ukupan omjer im je dakle 0 - 0 - 0 . )





Post je objavljen 04.02.2010. u 15:49 sati.