Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/janjoblog

Marketing

PLES NA ŽICI

U našemu malemu Ogulinu, stanje je idilično, nima aferi, ima sumnjivih sferi, kada se pretpostavlja tuj i tamo da je niki maznil par sto tisuć kun, divani se o tem, dal je tribalo delat ovo ili ono, dal moremo uzdržavat dva derektora na Bjelolasici, ki dela ki postava, folklori, pivačko društvo i sve drugo kaj se zove «Klek» dela punum parum i vježba za nadolazeće fešte po zimi po letu i ostala godišnja doba, kadi će se narodu dozirat kvazi-kultura, a stoli će bit puni u «Frankopanu», da počastu one ki su to smislili i one ki su to platili iz našega žepa i tako već 20 punih godin. Ako ki i ostane bez posla, ako se kemu zapleni auto ili kuća, ako ki dobije kakovu gripu ili dica završu na hitnoj od alkohola i droge, to se nezna i to se taji i lipo se reće da je krivo društvo…!
Društvo je krivo kaj gleda ovaj veliki Hrvacki cirkus, i bez daha u oduševljenu, silnem, bez glasa, gleda glavnu našu balanserku Jacu kako hodi po žici ka je razapeta od Dubrovnika do Vukovara i ku je na žicu del njezin vođa i zaminik glavneg režisira «Hrvackih bespući» Ivica Sanader dr, teatrologije Bože mi prosti!
Naša plesačica na žici uredno minja brošiće kaj imadu poruku, i zanosno se smije sa visin, bez zaštitne mreže na publikum, koji pritajeno pleska, zač se boji, ako zagrmi huraaaa, more glavna vedeta i glumica tresnit na zemlju, a onda nećemo imat nikakove utjehe i nade, za idućih 50 godin da će pravo dojt u državu donest trun pravde.
Neimenovani lopovi, munili su žito, za par dani, nestalo nam je šenice, i naša balanserka naređuje policiji da izvrši istragu..kaj ima ona s tim, kaj ni policija tuj da ganja lopove?
Tako sam se počela smijat kad sam čula tu izjavu na dnevniku, da me je Mije pital, jel to mene zelo..? nis se opće mogla zaustavit kuliko gluposti čujem ne samo od balanserke, van i od drugih elitnih političari! Ma ki bi to sve opće mogal izdivanit..?
Novi cirkus, da zeru skrenu pažnju s velikeg meštra Kalmete, uzdanice palega dr. ili Dr. teatrologije uspili su izrežirat izmed dva mlada lava Hrvackeg HSLSLS, ( nikad se nemorem zaustavit od tih slov kad krenem divanit ili pisat o toj stranki ) Vojkovića i Kosora, pa su sad nakon tulko vrimena ustanovili da je ovaj šarmer Vojković rastrošan, a i dela od šajera luksuznu kuću sa podzemnim bazenim (valja za kisat zelje) po Samoborskrem gorju, konda je počel to delat prešćera…?
Kosor će ga samlet, velu, jer ima puno putra po sebi…? Balanserka Jaca, dotle još stoji na žici i pazi da ne naredi ki krivi korak, jer će joj propast i stranka i koalicija, ako se trun samo zezene i izgubi ravnotežu..? Kalmeta je stamen, jerbo ako njega premaknu u tabor njegoveg nalogodavca Sanadera, ode sve u vražju mater.
Naša je balanserka i hodačica po žici na velikim visinam, dost mudra ženska, stalno ima pričuvu lopovi za odstrel, i kad namigne Bajicu levim okum, ondak to znači da more pucat u sljedećeg rezervistu!
Kako bi sve bilo dobro izbalansirano, da Jaca ne tresne, zadržat ćemo se još niko vrime na nešem glavnem Dr. teatrologu Ivici ki će usput bit i glavni glumac u ovoj predstavi za narod, kaj pleska i održava njegovu zapisničarku Jacu na žici.
Firma FIMA, postala je isto firma za odstrel, jer je puno delala sa državnim poduzecim, ministrastvim i sa policijum, pa će se i to, da bude zanimljivije još ki misec pretraživat i istraživat.
Ja samo ne znam, dal bi sve to tako bilo da ni Dr. teatrolog, nakon postavljenja na monarhistički način svoje zapisničarke na vlast u Vladi i u stranki probal malo zaguncat žicu na koj naša Jaca pleše…?
Moj Mije, za cilo vrime, mojeg obrazlaganja cirkuskih vještin naše vladarice, pita uporno «Kadi bi mogla bit knjigica u ku je naša Jca pisala, sve te stvari kaj su se planirale, naređivale i sprovodile u delo, ko je uzrokovalo ovako napetu i ogromnu cirkusijadu na treitoriju Suverene, nezavisne, neovisne Republike Hrvacke? …kad se ona temu tako čudi i stalno je iznenađena.»
E , Mije moj, nisi Bajić pa da pitaš našu Jacu, kratko i jasno , «Jaco, kadi ona knjigica kadi si pisala sve kaj se divanilo i planiralo, nisi ti draga na žicu skočila iz zaprite paštete?»
Ali kako god je moj narod pleskal Dr.Ivici dok je režiral skupe predstave, tako plešće i sad našoj Jaci dok pleše na žici!
Istina, režiser je drugi, Ivica je sad postal samo gospodar satova kemu ističe vrime, a Jaca će plesat, sve do gromoglasnog aplauza kad će se publikum otreznit i umorit od gledanja u plesačicu na žici.
Ajte bok!
JANJO,4.veljače 2010.

Post je objavljen 04.02.2010. u 07:02 sati.