Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Otvarajte kapiju i vrata

ŠOKAČKO SIJELO 12 DANA PLESA, PJESME I OBIČAJA



ŽUPANJA - U Županji je jučer održana konferencija za novinare u povodu 43. Šokačkog sijela koje počinje u petak, 5. veljače.
U 12 dana, koliko će trajati ova najveća manifestacija tradicijske kulture županjskoga kraja, održat će se brojne priredbe, od Konjarskih vatri, izložbi, pokladnog jahanja, pokladne povorke za koju se do sada prijavilo oko 40 udruga i 25 zaprega koje će predvoditi 80-ak konjanika, do Sijela pučkih pisaca, tri večeri folklora, večeri uz tamburu, seljačke zabave i drugih sadržaja.
Zasigurno najatraktivnija jest priredba izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji "Šokački cvit 2010", za koju se prijavilo 18 natjecateljica, od kojih prvi put i jedna djevojka iz Vojvodine. Sijelo će se ove godine odvijati pod nazivom "Otvarajte kapiju i vrata", a očekuje se tisuće izvođača i posjetitelja.
- U 12 dana Sijela Županjom će se oriti pjesma, slušati šokačka rič, sve će odisati ljepotom i bogatstvom naše Slavonije, naših običaja, nošnje i tradicije, kazala je Terezija Nemetz, predsjednica Izvršnog odbora Šokačkog sijela, dok je gradonačelnik Davor Miličević uputio poziv za dolazak na 43. Šokačko sijelo uz riječi kako će u bogatom programu zasigurno svatko od građana, posjetitelja i gostiju naći nešto za sebe.

Branka GALOVIĆ-DABIĆ

Zasigurno najatraktivnija priredba jest izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji "Šokački cvit 2010", za koju se prijavilo 18 natjecateljica

Glas Slavonije

Post je objavljen 03.02.2010. u 13:31 sati.