Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Mrak kombinacija 3 - 7. kolo


Mrak kombinacija 3 - 7. kolo; cijela staza


Dolazak na parking Bliznec ovaj puta nije značio dolazak na start utrke. Start je bio na 1. stupu. Do tamo sam došao prateći Stamenića, vjerujući da zna optimalan put. Optimalno za njega ne znači nužno i optimalno za mene. Do 1. stupa sam već dignuo otkucaje srca na 150, bio potpuno zagrijan, zadisan i djelomično znojan. Strmina je bila opaka. Sigurno postoji i druga verzija dolaska do starta. Na startu kratko vijećanje. Opet selekcija potencijalnih kandidata za parazitiranje. Ispitujem par verzija, hoću li za Vukodlakom i Ciklusantima, za Dunjom B.-M., za nekim trećim, u kompi s nekim,... Sve opcije su otvorene.


Mrak kombinacija 3 - 7. kolo; start i Gips


Start
Krećemo. Gužva. Svi u koloni. Nije bitno koga pratim. Bitno je da trkač ispred mene nije prespor i da može pratiti one ispred sebe. Pretjećem. Brzo trčimo po ravnom dijelu, a to možete vidjeti i na fotkama. Kada je footprint rijeđi, kad se vidi manje kockica, kad je trag bijeliji, to znači veću brzinu kretanja. Bijasmo brzi do križanja Lojsteka s putom za Gips. Tu mi brzina pada. Dolaskom do samog Gipsa dolazi do razdvajanja kolone. Dio, grupa u kojoj bijahu Vukodlak, Ciklusanti i Kova, kreće ravno u šumu, a ja skrenuh desno po Gipsu. Tu me sustiže Janko na uzbrdici, ali na ravnom ga prelazim. Zapravo je usporio jer je čekao svoju pratnju.


Mrak kombinacija 3 - 7. kolo; desant na Cer


KT1 Cer (862)
Na križanju nakon 5./6. stupa skrećem lijevo po makadamu. Pratim put i nekoliko lampica u daljini, po kojima znam da sam na pravom putu. Sjećam se ovog puta. Put je lagano položen i sasvim dobar za trčanje, a to se vidi po već spomenutim bijelim kvadratićima. Nakon oštrog lijevog zavoja i potočića slijedi lagani uspon i dolazak do križanja, na kojem iz mraka i šume ispadaju Kova, debeli i Vukodlak. I dok su me prva dvojica pretekli, uspjevam biti brži od Vukodlaka. Slijedi mukotrpan i naporan uspon na Cer. Prvo po stazi, a kasnije po azimutu prema vrhu. Gaženje kroz duboki snijeg, strmi uspon. Umaram se, teško dišem. Vidim kako se smanjuje razdaljina između Vukodlaka i mene. Na sam Cer i do cvikalice dolazim prije njega. Na vrhu puše snažan vjetar, koji nas prati po hrptu. Tu trčimo jer je lagana nizbrdica. Priključujemo se na 52-ku (HPD-ov put) i po njoj nastavljamo prema vrhu, prema Sljemenu.


Mrak kombinacija 3 - 7. kolo; nakon Cera


KT2 12. stup
Nakon Mrcine staza postaje zahtjevna i nagib je sve jači (usporenje je vidljivo na slici). Moj novi partner, Vukodlak, mi daje punu moralnu potporu i ne dozvoljava mi da smanjim tempo. Uskoro prečicom (koju koristimo za Lagvić Nordic Walking) stižemo do 12. stupa probijajući se kroz visok (ili dubok) snijeg. Nakon toga slijedi povratak na stazu iz jutarnje priče i nastavljamo po njoj do Sljemenskog Jankića, gdje skrećemo desno. Tu je staza potpuno pogodna za ozbiljno trčanje i trudim se koliko mogu. Prelazimo preko "kolotura", nastavljamo do "činovničke", preko skijališta i na puteljak prema Snježnoj Kraljici. Uspijevam doći prije svog partnera.

Snježna Kraljica
Ugodno sam se odmorio, popio, uništio hrpu kikirikija, poništio kalorijski deficit koji je nastao kao rezultat napora i nakon nekog vremena se u dobrom društvu vratio po Lojsteku do parkinga.

Nostalgija
... je počela. Osjećam početak boli zbog ljubavnog rastanka. Uskoro. Još sasvim malo, a onda beskonačno čekanje.


Vrijeme svježe, bez oborina, mračno, vjetrovito. Staza prekrivena snijegom u svim varijantama.
Temperatura na parkingu Bliznec: 3°C

Distance: 6,2 km
Time: 1:07:09
Avg HR: 161
Max HR: 173
Avg pace: 10:50 min/km

Rezultati:
Rezultati

Galerija:
Galerija


Post je objavljen 03.02.2010. u 22:20 sati.