Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 150 ) - Dodijeljene stipendije najboljim studentima

Na Pravnom fakultetu u Zagrebu rektor Aleksa Bjeliš dodijelio je stipendije iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata najboljima sa svih fakulteta.

Dodjeljene su stipendije Sveučilišta u Zagrebu u auli Pravnog fakulteta u Zagrebu. 102 studenta i studentice dobili su jednogodišnje stpendije u trajanju od 10 mjeseci ili jednu akademsku godinu. Stipendije su dodijelili rektor Aleksa Bjeliš, prorektorica Ljiljana Pintar i dekani fakulteta kojima studenti pripadaju.

Bjeliš: Želimo stimulirati uspješnost

- Ove stipendije smo prikupili iz školarina koje su studenti uplaćivali ovisno o tome kakav su uspjeh imali. Važno je reći da smo prije tri godine inaugurirali sustav koji je puno pravičniji i puno svekolikiji od onog ranijeg, sustav u kojem uzimamo u obzir uspjeh studenata i na razredbenom ispitu, a pogotovo tijekom studija i na osnovu toga uspjeha određujemo participaciju vodeći se jednostavnim principom da svako oduglovačenje u studiju zauzima dodatne kapacitete i da stoga nemožemo osigurati uvjete za studij onima koji su dovoljno brzi. To nije nikakva kazna, to je pokušaj da se stimulira uspješnost - rekao je rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš prije same dodjele stipendija. Bjeliš je rekao i kako fakulteti ne žele iz studentskih sredstava graditi standardnu djelatnost, te kako misle da studentski procesi moraju biti poduprijeti do kraja.

Ipak, studenti su u ovom slučaju najvažniji. Sasvim je sigurno da im je svaka novčana pomoć dobrodošla,a što ova stipendija njima zapravo znači pitali smo dvije studentice s Akademije dramskih umjetnosti:

Kristina Gavran (22):

'' Jako mi je važno što sam dobila ovu stipendiju jer narednu godinu barem neću biti tako veliko opterećenje roditeljima. Moći ću si priuštiti neke svari poput putovanja, tečajeva stranih jezika, nešto za što bi inače morala moliti roditelje.''

Tina Tišljar (21):

'' Primarno mi ova stipendija znači da ću biti manje opterećenje doma, priuštit ću si neke stvari, putovanja, tečajeve i izlaske, ali s manjom grižnjom savjesti.''

Iako mnogi smatraju da je trajanje ove stipendije prekratko važno je reći da se mnogi ovogodišnji dobitnici prijavljuju svake godine, a mnogima je dobitak uspio i nekoliko godina. Možda je nebitno, no većina dobitnika su zapravo dobitnice, ali svake godine se broj mijenja, pa možda iduće godine studenti nadmaše studentice.

Pogledajte i na Tinolovka-news

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Post je objavljen 03.02.2010. u 00:25 sati.