Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

GRAMMY



Black Eyed Peas osvojili su nagradu za najbolju pop izvedbu grupe s vokalom. Bilo je samo pitanje vremena kad će se dogoditi jedan takav neugodan kiks. Da stvar bude bolja, ne, ostali nominirani nisu bez sluha ili glasa. I da ste kojim slučajem žmireći uboli prstom u bilo koga od ostalih nominiranih, ne biste pogriješili. Pjevačica sa katastrofalno lošim glasom i nekoliko repera oko nje, sve začinjeno kompjuterskim modifikacijama i evo nam dobitnice nagrade za VOKALNU IZVEDBU. Imali su naravno priliku i uživo prezentirati svoju vokalnu sposobnost i svi smo vidjeli kako je to izgledalo. Osvojili su 3 nagrade - pop vocal album, pop performance by a group or duo, te best short form music video.

Kings Of Leon su pak osvojili prestižnu nagradu "record of the year". Zašto, nemam pojma. Pored toliko izvanrednih alternativnih, rock, indie rock.....bendova na svijetu, nagradu osvoji onaj koji se komercijalno nametnuo. Slučajno? Ne bih rekao. Najbolja rock pjesma? Yeah right.

Taylor Swift je priča za sebe. Ona doista stvara povijest. Ne sjećam se kad je zadnji put jedna tako antipatična, netalentirana, vokalno loša izvođačica poharala glazbenu scenu. Dječje pjesme na razini osnovne škole koje zvuče kao da su sklepane u 5 minuta i nisu najgora stvar. Nije čak ni to što ne zna pjevati. Ali što je previše, previše je. Milijuni prodanih albuma i hrpa osvojenih nagrada (uključujući i Grammy za album godine) kojim se potvrđuje ovaj glazbeni vic koji traje i traje i traje......Prestalo je biti smiješno.

Jamie Foxx, T-Pain i njihov suradnik zvani auto-tune osvojili su Grammy za najbolju r&b izvedbu grupe s vokalom, pored imena kao što su India.arie, Mary J. Blige i Musiq. Još jedan u nizu bisera.

Hvala Bogu na Beyoncé. I s još 6 ne bi bilo nezasluženo. Kao što vjerujem znate, osvojila je 6 nagrada, najviše za nekog izvođača u jednoj večeri (song of the year, female pop vocal performance, female r&b vocal performance, traditional r&b performance, contemporary r&b album, r&b song). Maxwell je osvojio 2 Grammyja (male r&b vocal performance, r&b album) i moram istaknuti kako sam među prvima objavio recenziju albuma i napisao pohvale. Među ostalim dobitnicima su i Jason Mraz (male pop vocal performance, pop collaboration), Lady GaGa (best dance recording, best dance/electronic album), Phoenix, Green Day, Jay-Z, Eminem, Zac Brown Band, najbolji novi izvođač i drugi....

Post je objavljen 02.02.2010. u 22:26 sati.