Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrautomanijak

Marketing

EuroNCAP inventura 2009.: VW Golf osvojio najviše bodova

Image and video hosting by TinyPic

Volkswagen Golf najsigurniji je automobil prema crash testovima čije je rezultate tijekom 2009. godine objavila organizacija EuroNCAP. U Top 5 najsigurnijih na drugom mjestu je Honda Insight, na trećem Toyota Prius, na četvrtom Hyundai i20, a peto mjesto dijele Toyota Avensis, Volvo XC60 i Opel Astra.

EuroNCAP je napravio inventuru crash testova napravljenih tijekom 2009. godine i objavio listu Top 5 najsigurnijih automobila na tim testovima. Velika većina automobila prošla je testiranja s ukupnom ocjenom od 5 zvijezdica, pa su kriteriji za proglašavanje najsigurnijih bili bodovi koje su prikupili na pojedinačnim testovima, točnije na testu sigurnosti putnika, sigurnosti djece i sigurnosti pješaka.

Tijekom prošle godine objavljeni su rezultati testiranja 48 automobila, a njih čak 42 dobili su maksimalnih 5 zvijezdica za sigurnost. Četiri zvijezdice 'zaradila' su četiri automobila, a samo su dva prošla testiranje s tri zvijezdice. To su bili Suzuki Alto i Toyota Urban Cruiser.

Nakon lanjskog postroživanja kriterija, uvođenjem simulacije testa trzajnih ozljeda i zbrajanjem bodova za zaštitnu elektronsku opremu, ove godine bit će još teže dobiti 5 zvijezdica. U 2010. godini za dobivanje maksimalnog broja zvijezdica trebat će 80 posto bodova na testu sigurnosti odraslih putnika (dosad 75 posto), 75 posto bodova na testu sigurnosti djece (dosad 70 posto) te 40 posto bodova za test sigurnosti pješaka (dosad 25 posto). Prvi će ovogodišnji rezultati biti objavljeni 3. ožujka.



Post je objavljen 30.01.2010. u 15:15 sati.