Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Jutarnja Gelender Liga 4 - 2. kolo & Mrak kombinacija 3 - 6. kolo

Ovo mi je šesnaesto (16.) kolo za redom i priznajem da mogu samo početi lagati, da bih dodao neku novinu i napisao nešto do sada neviđeno, barem što se tiće ustajanja, dolaska i okupljanja na parkingu Bliznec.
Skupilo nas se - puno. Dovoljno puno da skupljam sve manje bodova. Baš me zanima, hoće li pasti broj jutarnjih Gelender fanatika kad prođe Mrak kombinacija. Stigao sam dvadeseti. Nekada je dolazilo petnaest trkača (ako smijem upotrijebiti taj naziv, a da ne naljutim pošten trkački svijet koji u to doba spava doma) i mogao sam biti osmi ili deseti, a sada da bih bio na tom mjestu moram biti Ben Johnson.

Start
Ako jednog dana umrem, uspon u nebo počinjem s parkinga Bliznec. Još uvijek je to najopakiji početak utrke. Umjesto astralne projekcije i "out of body experience" koju pošteni građani doživljavaju u krevetu, ja svoju dušu ispuštam potpuno budan već u prvih 500 metara.
Super raspoložen krećem u utrku. Ne mogu reći da sam se nešto posebno smrznuo, nije bilo hladno, tek nešto ispod nule, a ja u tajicama.
rolleyes

Gips
Bijah nedovoljno raspoložen ili samo nedovoljno brz, pa su me do Gipsa odrala dvojica trkača, jedan od njih je Vukodlak.
Na Gipsu me "roknuo" i Silent Dob. Budimo iskreni, igramo za bodove te unatoč tome što znam da je brži, pratim ga koliko mogu, ako zbog ničega drugoga, a onda da održim ritam, da me još netko ne stigne. S druge strane, uvijek postoji nada da će se umoriti, poskliznuti, doživjeti "prosvjetljenje" i reći: "Što ja radim s ovim k.....ima u šumi prije svitanja dana?" te se okrenuti i otići doma.
U toj jurnjavi događa se čudo i prestižemo Vukodlaka. Vukodlak se držao negdje iza nas, pa sam mislio da nas on prati, no tek dosta kasnije shvaćam da nam Vukodlak ne dahće iza leđa, nego meni nepoznati trkač (Tomislav T.). U trenutku kada više nije trebao taktizirati zbog šumskih puteva, kad je bio siguran da će naći Gelender, ostavlja nas u snježnoj prašini i produžava.
Unatoč svemu, ne napuštam Silent Doba, pa na vrh dolazimo s malom vremenskom razlikom, nekih 20 sekundi.

Povratak
Tijekom povratka je počelo razdanjivanje. Kao što je Stamenić napisao "Crvena zora" i bila je predivna. Na kraju smo vidjeli i tetu Liju. Zadivljujuća je lakoća kojom se kretala uzbrdo.

Radost
Možda ste iz posta uspjeli steći dojam da mi je svega dosta, to je potpuno krivo. Zamor postoji, ali duša je radosna. Radost je bilo ponovo doći na parking, pojest Petrinu palačinku (Petra H. sretan ti rojsni dan) i razmišljati o večeri i večernjem dijelu Mrak kombinacije.

Ured
Tako potpuno sretan i radostan s lakoćom odlazim u ured. Jer, ne zaboravimo, ured je samo vrijeme između dvije utrke.
thumbup

Vrijeme hladno, bez oborina, mračno, vjetrovito. Staza prekrivena snijegom.
Temperatura na parkingu Bliznec: -3°C
Temperatura na Gelenderu: -4°C (prema informaciji s radija, a u Zagrebu -7°C)

Distance: 4,42 km
Time: 52:39
Avg HR: 159
Max HR: 170
Avg pace: 11:55 min/km

Rezultati:
Rezultati

Galerija:
Galerija


Post je objavljen 03.02.2010. u 09:10 sati.