Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatskijadran

Marketing

Održali su se prosvjedi u Zagrebu i Rijeci

Održali su se prosvjedi športskih ribolovaca u Zagrebu i Rijeci. Usprkos lošim vremenskim uvjetima koji ovih dana vladaju u Hrvatskoj, okupio se popriličan broj prosvjednika, u istom trenutku na dvije lokacije u Rijeci na trgu 111-ste brigade, i u Zagrebu na trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg).

Skup u Rijeci je otvorio predsjednik Županijskog saveza za športski ribolov na moru, županije Primorsko-goranske, a na njemu je govorio i aktualan Europski prvak (ujedno i Hrvatski prvak) u podvodnom ribolovu i ostali organizatori prosvjeda.
Svi govornici su suglasni, zakon kakav je bio predložen nije održiv. Ujedno su doneseni primjerci morskih organizama s ribarnice, pa neka se vidi gdje je problem - u izlovu nedorasle ribe, a ne u športskom ribolovu. Pogledajte slike iz Rijeke i obratite pozornost na veličinu Kovača i Sipe koje se mogu legalno kupiti na hrvatskim ribarnicama:





Istodobna (o)čajanka u Zagrebu, po sniježnom vremenu, je okupila Zagrebačke ljubitelje mora, i športskog ribolova, te su jasno pokazali kako ljubitelja mora ima i na kontinentu. Skup u Zagrebu je organiziran od Županijskog saveza za športski ribolov na moru, Zagrebačke županije, te kluba Submanija. Predsjednik Saveza, i predsjednik Submanije su održali govore, a podršku im je osobnim dolaskom dao i predjsjednik udruge BIOS. Udruga Bios i udruga Riblje oko, kao i pojedinci- zaljubljenici u športski ribolov na moru su organizirali početne prosvjede i upozorili javnost na nepravedan i nestručan prijedlog zakona.
Pogledajte kako je bilo u Zagrebu



Post je objavljen 30.01.2010. u 20:30 sati.