Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malibratkarlo

Marketing

KOLUMNA ka LIBRAR: RUKOMETNI REPREZENTATIVCI, NAGRADE I PLES

Dok ovo pišem još sam pod dojmom rukometne utakmice s EP u Austriji između Hrvatske i Islanda. Neriješeno 26:26 je po meni naš uspjeh, jer su jaki Islanđani skoro stalno bili u vodstvu. Ali moram konstatirati da se rukomet, sve više, po neizjesnosti završnog rezultata ,približava košarci i zbog toga dobija dodatnu sportsku draž , što je veliki plus.
Posebno mi je drago što su naši reprezentativci bili na pripremama u Makarskoj(od 3. 1. do 18.1.2010.) u novosagrađenoj dvorani na Dugišu. Tako se ponovo vratila slava Sportskog centra u Makarskoj, kada su od 60-ih godina prošlog stoljeca, mnoge sportske reprezentacije bile na pripremama u Makarskoj.
Žao mi je što mi se kao tajniku Zajednice sportskih udruga grada Makarska nije ostvarila žarka ideja, da sportske Nagrade na svečanoj dodjeli 15. siječnja 2010. g. najboljim sportskim nadama grada Makarske daju naši rukometni reprezentativci.
Pred ovo pisanje slušao sam snimku Novogodišnjeg koncerta iz Beča 2010. Krasan koncert, a posebno me dojmio i ispunio španjolski valcer. Na odjavnoj špici tog koncerta trećeg programa hrvatskog radija počeo sam sponatno u svojoj kužini, dignuvši se na noge, i strastveno dirigirati u jednoj klasičnoj muzičkoj stvari. Toliko me to samooduševilo da sada shvaćam tu strast dirigiranja. Kada je o muzici rječ zahvaljujem se svim šarmantnim damama koji su plesali samnom na sportskoj dodjeli Nagrada, kao i svima onima koji su bili na dodjeli Nagrada i time uveličali tu manifestaciju.
Želja mi je da Balić i Čupić, kao što su sjedili, u cafeu Classico u Makarskoj, klasično(opet muzika!) dirigiraju ekipom i realiziraju sedmerce u Beču. A da trener Lino Červar pobijedi sve sjeverne vjetrove(pogledati slike).
A ja želim sebi da budem u prilici da našim reprezentativcima čestitam na osvajanju odličja u Beču i da zaplešemo u dvorani u Beču, a i vanka!

p.s.1. Javit ću Matku, gimnazijskom kolegi mojeg brata, da mi osigura kartu za polufinale 30. siječnja u Wienerstadthalle u Beču. To je u sienergiji radio slušanja Novogodišnjeg koncerta iz Beča!
p.s.2. Položio sam za rukometnog suca 1972. g. u Splitu, mislim da sam bio prvi sudac iz Makarske, pod mentorstvom uvaženog Tita Cazara. Ali to samo za informaciju. Jer to mi ne daje pravo da sudim rukometnim sucima i bilo kome.
p.s.3. Živio pravi sport!
















Post je objavljen 29.01.2010. u 23:18 sati.