Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Najava 22. kola Serie A

Ovog vikenda u standardnim terminima igraju se utakmice 22. kola Serie A. Od najinteresantnijih mečeva svakako treba izdvojiti onaj u Torinu gdje posrnuli Juventus sa novim trenerom dočekuje još jedno razočarenje ovog prvenstva, rimski Lazio, kao i dvoboj na stadionu "Ennio Tardini" gdje domaća Parma dočekuje Intera. Evo svih parova, kao i najave utakmica 22. kola Serie A :

Bari - Palermo subota od 18 h ( Ovaj susret se u Serie A, u pokrajinu Puglia vraća nakon punih 40 godina pauze. Tradicija igranih susreta je upotpunosti na strani "galletta", odnosno "pijetlova" iz Barija. "Rosanero", odnosno rozo-crni iz Palerma su samo jednom trijumfirali na stadionu "San Nicola" u Bariju, a bilo je to daleke 1950. godine. Bit će ovo svojevrstan derbi za napadača Palerma Fabrizia Miccolia, koji je inače rodom iz okolice Leccea, a zna se koliko rivalstvo vlada upravo između Leccea i Barija. U posljednjem njihovom okršaju u Serie A, a bilo je to u sezoni 1969/70. slavili su domaći rezultatom 1 : 0 . Ukupan omjer ikada odigranih utakmica na stadionu u Bariju, a u okviru Serie A im je 5 - 1 - 1 ; 5 pobjeda Barija, 1 remi, 1 pobjeda Palerma. )

Napoli - Genoa subota od 20.45 ( Uslijed maestralne serije Napolitanaca, koji su u zadnjih 14 kola u prvenstvu neporaženi, na stadionu "San Paolo" se u subotu navečer očekuje posjet od oko 60 000 gledatelja. Zanimljivo, navijačke skupine Napolija i Genoe su u takozvanom "gemellaggio", odnosno u pobratimljenju još od prije 20-ak godina, te se očekuje prijateljski posjet i od preko 1 000 navijača iz Genove. "Partenopei", odnosno Napoli je zadnji put na svome stadionu protiv Genoe slavio još 26.2.1995. godine rezultatom 1 : 0 , a pogodak je bio djelo tadašnjeg reprezentativca Kolumbije Freddyja Rincona. U zadnjem njihovom susretu na stadionu "San Paolo" u Napulju pobjedu je odnijela Genoa s 0 : 1 . Ukupan omjer ikada odigranih susreta između ova dva kluba u Serie A im je 18 - 13 - 9 . )

Cagliari - Fiorentina nedjelja od 15 h ( "Viole", odnosno "ljubičice" iz Firenze su na Sardiniji ostvarile zasada dva trijumfa, i to 1965. godine, te 2006. godine. U njihovom zadnjem okršaju na stadionu "Sant'Elia" u Cagliariju u prošloj sezoni trijumf je odnio domaći sastav rezultatom 1 : 0 . U redovima Fiorentine zasigrno neće biti Rumunja Adriana Mutua koji je još jednom pao na anti-dopong kontroli a nakon utakmice Fiorentina - Bari, koja je odigrana prije nekoliko kola, kada je Mutu postigao i jedan gol za svoju ekipu. Ukupan omjer im je 14 - 13 - 2 . )

Catania - Udinese nedjelja od 15 h ( Obje ekipe su igrale kup-utakmice protekle srijede. Catania je ispala od Rome, dok je Udinese napravio iznenađenje izbacivši Milana na njegovom terenu. U ikada odigranim susretima između ove dvije ekipe nikada nije zabilježen remi. A ekipa koja je gubila utakmice od svoga nedjeljnog rivala nije nikada postigla gol. Ukupan omjer im je 5 - 0 - 2 . )

Chievo - Bologna nedjelja od 15 h ( U prošloj sezoni upravo utakmica protiv Bologne bila je od ključnog značaja za "clivense", odnosno za Chievo što se tiče opstanka u Serie A. Ta utakmica završena je remijem, i to bez golova. "Felsinei", odnosno Bologna nije nikada uspjela slaviti u okviru Serie A na gostovanju kod Chieva na stadionu "Marc'Antonio Bentegodi". U redovima Chieva neće igrati kažnjeni Giampiero Pinzi, Luca Rigoni, te Davide Mandelli. Ukupan omjer im je 3 - 2 - 0 . )

Milan - Livorno nedjelja od 15 h ( Od "rossonera" se u ovoj utakmici očekuje da se nakon poraza u nedjeljnom gradskom derbiju od Intera, kao i kup-porazu od Udinesea vrate na staze uspjeha. No, protivnik nije iz reda naslabijih. Evo i zašto ; u zadnjim sezonama Livorno nije gubio na stadionu na "San Siru" od Milana. Uz to, nakon burnih 7 dana kada je trener Serse Cosmi najprije dao ostavku, pa se poslije 2 dana vratio na nagovor predsjednika Alde Spinellia, Cosmi će biti sasvim sigurno izuzetno motiviran da Milanu pomrsi račune, te odnese barem bod sa ovog teškog gostovanja. 11.9 2004. godine u duelu ova tima bilo je 2 : 2 , i to na startu prvenstva, po povratku "labronica", tj. Livorna u Serie A nakon punih 55 godina. U prošloj sezoni zabilježen je još jedan remi od 1 : 1 . U sastavu "amaranta" odnosno Livorna neće igrati kažnjeni golman Alfonso De Lucia, te Brazilac Santos Baptista Mozart. Ukupan omjer im je 12 - 7 - 2 . )

Parma - Inter nedjelja od 15 h ( "Nerazzurri" će u ovaj meč ući sasvim sigurno pomalo i umorni od stalnog ritma igranja srijeda-nedjelja. U 2008. godini upravo u Parmi je Inter golovima Ibrahimovića osvojio Scudetto. U periodu od 1993. pa do 1999. godine viđeno je 7 uzastopnih trijumfa Emiliana, odnosno Parme nad Interom. U njihovom zadnjem duelu, upravo onome o kome je pisano na početku najave ovog para slavio je Inter s 0 : 2 . U redovima Intera neće igrati kažnjeni Lucio i Wesley Sneijder. Ukupan omjer im je 10 - 5 - 3 . )

Roma - Siena nedjelja od 15 h ( Prvi duel ove dvije ekipe su imale u dalekoj sezoni 1945/46., kada se prvenstvo zvalo "Bassa Italia". Slavili su "giallorossi", odnosno "žuto-crveni" iz Rima rezultatom 1 : 0 . U prošloj sezoni rezultat je bio identičan, dakle 1 : 0 pobjeda domaćih. Naizgled, Roma ni u ovoj utakmici ne bi trebala imati prevelikih problema da zabilježi pobjedu, te da na neki način ugrozi 2. poziciju Milana na tablici Serie A. U redovima Siene zbog kazne neće igrati defanzivni par Brandao - Cribari. Ukupan omjer im je 5 - 0 - 2 . )

Sampdoria - Atalanta nedjelja od 15 h ( Tradicija igranih susreta na stadionu "Luigi Ferraris" u Genovi je nemilosrdan po Atalantine. Statistika kaže da su "orobici", odnosno Atalanta zadnji trijumf u gostima kod Sampdorie odnijeli 20.3.2005. godine, a zadnji remi je zabilježen 8.1.1989. godine. Ni na ovoj utakmici u redovima "blucerchiata", odnosno Sampdorie neće igrati glavna perla Antonio Cassano, ovaj put zbog povrede, dok kod gostiju će izostati kažnjeni Cristiano Doni. Ukupan omjer im je 23 - 12 - 4 . )

Juventus - Lazio nedjelja od 20.45 ( Ovaj dvoboj na stadionu "Olimpico di Torino" će dati odgovor na to koja ekipa ostaje u dubokoj krizi?! "Bianconeri" su u zadnjih 6 utakmica 5 puta teren napuštali kao poražena ekipa, dok "biancocelesti" iz Rima ozbiljno počinju strahovati za pogled ka tablici, koja im pokazuje opasnost od ispadanja u Serie B. U njihovom zadnjem duelu koji je odigran 31.5.2009. godine slavio je Juventus rezultatom 2 : 0 , a oba pogotka postigao je Vincenzo Iaquinta. U sastavu Juventusa neće igrati kažnjeni golman Buffon i Fabio Grosso, dok će izostati i nekolicina povrijeđenih igrača, zadnji na tom spisku bi trebao biti i Hasan "Braco" Salihamidžić. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica uTorinu, a u okviru Serie A im je 41 - 16 - 9 . )



Post je objavljen 29.01.2010. u 14:36 sati.