Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatskijadran

Marketing

Održana je konferencija za tisak

Dana 28.01.2010. u 10:00 u Marmontovoj 1 u Splitu je održana konferencija za tisak. Konferenciju su sazvali Organizacijski odbor prosvjeda, udruga Bios i Udruga Riblje oko, a govorili su:
Anton Malger - predsjednik udruge BIOS
Aljoša Čakić - Član Udruge Riblje oko
Marko Bertolino - Član Udruge BIOS
Osim navedenoh, tiskovnu konferenciju su podržali i Nikola Kuljiš, član izvršnog odbora HSŠRM-a i predsjednik Županijskog odbora za športski ribolov na moru, te Tonči Žanko Tona, predsjednik udruge Riblje oko, te su time potvrdili slogu Hrvatskog saveza za športski ribolov, građanskih udruga i znanstvenika u vezi novog zakona.

Govorilo se o nedorečenostima zakona, i postavila su se pitanja na koje nismo dobili odgovor, niti putem medija, niti direktnim putem, a odgovore smo očekivali od tajnika za ribarstvo gdina. Tonča Božanića. Ovim putem je zatražen i sastanak s resornim Ministrom, a u vezi spornih odredbi. U razgovoru s novinarima smo pojasnili stavove, objasnili problematiku i još jednom izrazili bojazan nedorečenim zakonom, te prevelikim udjelom potrebnih pravilnika i uredbi koje bi trebalo donijeti u svrhu mogućeg provođenja zakona.

Novinarima su se podijelila pisma potpore HOO, zaključci s javne tribine održane 16.12.2009. u Splitu u organizaciji HSŠRM-a, te pisma upućena resornom Ministru u kojima se traži sastanak, te je predstavljen i letak koji najkraće objašnjava stanje s novim zakonom, kao i svi ostali materijali koji jasno ukazuju na propuste u zakonu.

Ovim putem bi svim prisutnim zahvalili na sudjelovanju, te svim predstavnicima medija koji su prepoznali problem.


Iz medija o konferenciji:
Slobodna Dalmacija- 22.01.2010.

Post je objavljen 28.01.2010. u 19:00 sati.