Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gaupe

Marketing

HDZ-ov politički kazneni progon opozicije

Očito premjerki Kosor se fotelja drma pa se odlučila na potez očajnika; politički kazneni progon opozicije, ono što se nisu odlučili ni Tuđman ni Sanader!
Koalicija joj puca, ministri su jači od nje i nema političke snage da ih smjeni. S treće pak strane Hrvatska tone u sve dublju gospodarsku krizu; tvrtke propadaju, nezaposlenost raste, dugovi se povećavaju, porezi se povećavaju , a kasa je sve praznija.
S četvrte pak strane Ivo Sanader samo čeka pogodan trenutak da se ponovnmo vrati, jer taj se neće novca, slave i moći tako lako odreći, a pogotovo ga ne može preplašitio neka tajnica Jadranka.
Nemojmo zanemariti niti njegov egotrip, ali ne njegove marketinške-piarovske sposobnosti, unatoč krivim potezima u zadnje vriojeme; on je već uništio jednu konkurentsku desnu stranku, te njihovu moć na prošlim izborima smanjio za osam puta računajući od izbora prije toga, i nekih 20 u odnosu na popularnost te stranke dvije godine ranije.
AKo osjeti da za njega više nema mjesta u HDZ-u i da mu je ta stranka konkurencija, pokušat će je uništiti.
S pete pak strane jača snaga opozicije, pogotovo SDP-a koji je puno jača stranka od HDZ-a, te da su sutra izbori, Jadranka bi ensumljivo u opoziciju.
Ne treba zaboraviti da je Milanović na izborima prije mjesec dana pomeo pod sa Jadrankom i HDZ-om. I to dva puta!

S šeste pak strane i dijaspora, preciznije BiH, još preciznije Hercegovina je se odrekla. Hercegovina je pala kao najtvrđa utvrda HDZ-a i sada je na brisanom prostoru. Jedino još Jadranka može računati na Ličane. Cijela ostala Hrvatska je ili utvrde SDP-a ili SDP-ovih koalicijskih partnera ili nisu ničije utvrde, ali su mjesta gdjhe se glasa za SDP, a ne za HDZ!


I što sada čini Jadranka? Poput njenog mentora u panici vuče blesave poteze, poteze koji joj se dugoročno obijaju o glavu.
Uz pomoć svoj birokratskog psića Bajića izmišlja kaznene prijave protiv SDP-ovaca. Za zankonski čiste javne natječaje izmišlja kaznene prijave bez pokrića. Da podsjetimo, sve te papire su DORH i državna revizija i još neke državne institucije proglasile zakonski čistima, tj potpuno u skladu s zakonom.
No sada od jednom više nisu.
Ne shvaća ludača da je njeno vrijeme prošlo, da je priliku za vlast profućkala svojom nesposobnošću i neodlučnošću, ali i svojim umješanošću u nezakonite radnje i da ovakvim brzopletim nervoznim potezima samo ubrzava njen silazak sa vlasti....

Post je objavljen 28.01.2010. u 15:22 sati.