Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malaanja

Marketing

Ponovo manji zdravstveni problemi


Kako vrijeme leti eto nas već pri kraju siječnja mjeseca, mjeseca kojeg velika većina zove i „najdužim“ mjesecom u godini. S obzirom na naše svakodnevne aktivnosti i obaveze nama je ovaj mjesec stvarno brzo proletio. Anja je od Nove godine ponovo krenula u vrtić i do par dana sve je bilo odlično, no u nazad sedam dana ponovo joj se pojačala „sekrecija“ uz otežano disanje i hroptanje. S obzirom da smo jučer imali kontrolu GGT-a (kontrola jetrenih proba) odmah smo napravili kompletnu pretragu. Ono na što smo sumnjali i nažalost obistinilo se. Nalaz je govorio da su leukociti, ALT i CRP povišeni. Pogotovo CRP čija je gornja granica 2,8 a Anja je imala 46,8. Nakon dobivenih nalaza odmah smo kontaktirali doktora na Srebrnjaku koji nam je rekao da ujutro ponovimo nalaze i dođemo kod njega na pregled. Jutrošnji nalazi govorili su da su i lekuociti i CRP u povišenju. CRP je narastao na 64,5 a leukociti na 15,58. Prilikom pregleda, doktor je ustanovio da se nad plućima čuje difuzno obilje hropaca i s obzirom na visoke nalaze odredio je terapiju antibiotika CEFIXIM od 5ml jedanput na dan i to 14 dana, flixotid 2x1 potisak 3 do 4 tjedana te ventolin po potrebi, naravno kod kuće drenirati drenažnim prslukom i aspirirati.
Ukoliko do nedjelje ne bude većih problema, Anja bi od ponedjeljka mogla opet u vrtić.
Nadamo se i vjerujemo da će se stanje stabilizirati i da se nešto dodatno neće zakomplicirati.

Što se tiče epileptičnih napada oni su pod kontrolom, no ono što nas jako zabrinjava je visoki nalaz GGT-a koji iznosi175 a najviša gornja granica je 22. O visokom nalazu kontaktirali smo i Anjinu neuro pedijatricu kojoj se također ne sviđa taj nalaz. Sad treba dobro promisliti koji lijek smanjiti a koji lijek povećati kako bi se nalaz GGT-a smanjio. Dakle, s jedne strane terapija zonegran + primidon + phenobarbiton Anji itekako odgovara pošto su se epi napadi i velikoj mjeri smanjili a sa druge strane ta terapija jako škodi jetri. Sad treba biti „pametan“ i probati iz ove terapije iskombinirati najbolju kombinaciju koja ne bi štetila nalazu jetre a s druge strane zadržala epi napade u koliko tolikoj mjeri pod kontrolom.

S obzirom na nove male zdravstvene Anjine probleme, malo ćemo ovih dana smanjiti i njezine van vrtićke aktivnosti ne bi li se što prije oporavila.

Eto dragi naši dobri ljudi, kod nas nikad dosadno, no nadamo se da će na tim malim problemima i ostati.
Do novog javljanja veliki pozdrav ostavlja Vam ekipa male Anje.



Post je objavljen 27.01.2010. u 17:40 sati.