Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skinny-thin-bones

Marketing

Malo o pretjerivanju...

Ne, ne o pretjerivanju u jedenju i prežderavanju, već u pretjerivanju u PICAJZLIRANJU.
U horoskopu sam djevica. Nije da čitam horoskop svaki dan, da vjerujem u sve što mi kažu ili se pridržavam njihovih 'uputa'. Ali sam bome tipična djevica. Uredna, i ogromna perfekcionistica. Kod mene uvijek vrijedi ono - ako nešta radiš, radiš najbolje što možeš i daješ sve od sebe. Također vrijedi i ono ''ako si nešta zacrtaš u glavi, i onda barem i mali djelić toga sjebeš, ma onda sjebi do kraja i kreći ispočetka''.

A taj drugi dio je bome zajeban kad je u pitanju osoba (dakle ja) koja je ujedno i perfekcionist i ana.
Današnji dan je prošao dobro, odmah da to napišem. Ujutro sam pila kakao, i tijekom dana samo pila vodu. Ali onda se pojavila ta čokolada. Ta prokleta prijateljicina čokolada. Ne, nisam ju pojela, pojela sam samo 2 kockice. I tako se divim samoj sebi što do kraja dana nisam više ništa pojela. Ali ogromni problem je taj što tako priča kod mene inače ne završava.



Kod mene uglavnom bude - ''ah glupačo, pojela si čokoladu koja nije bila u tvom današnjem planu, sjebala si, sad slobodno odi pojest još nešta.'' Bez obzira što sam cijeli dan uspješno bila samo na vodi. I onda naravno pojedem još nešta, pa još nešta. Nerijetko to sve završi u wc školjki. A najgore od svega je što NE ŽELIM to jest, ili još gore nisam gladna nit imam neku želju za tim što pojedem. Ali svejedno jedem, kad znam da sam cijeli dan sad usrala, pa kao... idem još nešta pojest, sutra će bit bolje. Da, nekad sutra i bude bolje. Da, nekad i nakon toga budem nekoliko dana na vodi. Ali taj perfekcionizam me ubija. Uvijek sve mora bit po crti, ako pojedem/popijem bilo šta osim onog što sam si točno zadala taj dan - sve pada u vodu i opet dolazi ono ''od sutra''...

Post je objavljen 26.01.2010. u 23:12 sati.