Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

U knjižnici na Ravnicama – 26. 01. 2010.


Kada sam stigao, negdje oko 17 sati, Zvonko i tete knjižničarke su već pripremile prostor za danas predviđenu aktivnost, igranje goa.
Prije par godina Zvonko se prihvatio projekta upoznavanja mladih Zagreba sa igrom go u gradskim knjižnicama za mlade. Kako je knjižnica bilo popriličan broj, Zvonko je krenuo do granica svojih mogućnosti i svakodnevno obilazio knjižnice za mlade grada u kojima je postigao dogovor o aktivnosti.
Sjećam se kako je redovno odlazio na Preradovićev Trg, Držićevu, Savicu, Folku, Sesvete, Ravnice, a i u Vrapće neko vrijeme.
Rezultat njegovog entuzijazma je generacija mladih zagrebačkih go-igrača. Izdvojio bih: Roberta Jovičića iz Držićeve koji je sada 2. kyu, Nikolu Primeticu sa Savice koji je 6. kyu, Matu Taušana iz Folke, pa braću Aniće iz Sesveta koji su nadareni, ali nekako nisu nastavili s igrom mada su u vrhu ove kvalitete. Bilo je puno zainteresiranih, ali se nije mogao držati intenzitet razvoja. Ostala je manja skupina igrača koji sada čine jezgru koja stremi osnivanju go-kluba u Zagrebu.
Što se tiče knjižnica raznoliki su programi koji se njeguju.
Na Ravnicama u knjižnici 'Augusta Cesarca' u Radauševoj 7. Stavljen je i go kao aktivnost. Smjena djelatnika je dogovorila rad na gou svaki drugi utorak. U početku je to bilio sa malenima, ali nedavno se aktivnost igranja goa proširuje i na treću životnu dob.
Obavještavalo se putem plakata, ali se uobičajeno odaziva mali broj. Nekako ljudi misle kako to tano netko igra.
Danas su pored Zvonka i mene stigli još Mato i Tina. Svi mi već dulje igramo go.
Naišao je jedan tata sa svojom malom Martom i Tomijem. Kako smo mi bili u igraonici za malene, vidješe nas i brzo je krenuo razgovor. Pozvali smo malene i tata je pristao da se upoznaju s igrom, jer ih je zanimala.
Zvonko, majstor rada s malenima, kreće u komunikaciju sa njima. Izmjenjuju se kanenčići na ploči. Stavljaju ih i miću Zvonko, Marta i Tomi.
Na odlasku su nam obećali da će doći za 14 dana.
Dok je navedeno društvo radilo na maloj 9x9 ploči, Mato i ja smo redali partije sa 5 fore.
Za 14 dana, tj. 09. veljače, smo ponovno ovdje od 17 sati. Očekujemo i Vas, ako se odlučite. Dobrodošli su maleni, srednji i stariji. Konačno, svi smo mi djeca i igra nam nije strana.
bl. Muradenu

Post je objavljen 26.01.2010. u 22:52 sati.