Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubamarasarena

Marketing

Domaći scrabble...

Bili za praznike par dana s prijateljima u Gorskom kotaru i između ostalih igara igrali scrabble.
Pa mi nešto ide po glavi da bi ja to mogla sama doma složiti. Igrom slučaja imam doma materijal na kockice, jest da je rozi, ali će poslužiti da sada ja ne crtam mrežu sama.
Pločice su mi već zadale malo veću muku....što da iskombiniram. Prvo sam imala na pameti plutene čepove, ali to bi bilo previše za rezanje i paljenje slova u njima, a i nemam doma toliko čepova (treba 104 pločice sa slovima)...onda je to bila varijanta da letvice narežem na 2x2 cm...ali sam se samo sjetila koliko ima tu piljenja i šmirglanja, pa sam odustala.
I uz nekaj gruntanja i pomoći prijateljskog brainstorminga (hvala Tomi!).....našla sve sastojke za zakuhati domaću varijantu.
Za pločice sam kupila mozaik keramičke pločice na mreži (ne znam zašto to zovu mreža kad je zaljepljeno na papir) u Kreivi za 20 kn (ima i previše pločica nego što meni treba....za višak će već sinuti neka ideja :-) i flomasterom za porculan napisala slova na njih. Platno sam porubila i u mrežu ispisala polja konturnom bojom za tkaninu. Vrećicu još moram sašiti, a stalke sam posudila iz igre Rummy cubes.
I sad možemo doma igrati scrabble....



Post je objavljen 26.01.2010. u 14:08 sati.