Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvitez

Marketing

Zanimljivo predavanje Dr. Tomislava Sunica u Sindelfingenu

Photobucket

U petak 22.01.2010.g. u prostorijama HKM Sindelfingen odrzano je predavanje Dr. Tomislava Sunica o stradanjima Nijemaca tijekom drugog svijetskog rata na podrucju bivse Jugoslavije.

Dr. Sunic se nazocnima obratio na hrvatskome te njemackome jeziku. Obrazlozio je svoj dolazak pozivom udruge Donauschwaba iz Sindelfingena. Ovo nije moj fiksni predmet o kojemu danas govorim objasnio je Dr. Sunic, te tvrdi da se mora imati respekt i postivanje prema svim zrtvama svih naroda. O zrtvama Nijemaca, Hrvata, Talijana, i drugih naroda tijekom i nakon drugog svijetskog rata se malo ili gotovo nista nije govorilo niti pisalo u vodecim svijetskim medijima, ja se bavim vec duze vremena istrazivanjem tih zrtava kao predmetom svoje sudbine rekao je Sunic. Povijest se nikada ne zavrsava i s toga se lako mogu desiti opet situacije u kojima ce biti narodi progonjeni i masakrirani. Dr. Sunic je govorio i o nefunkcioniranju multietnickih zajednica poput bivse Jugoslavije i vec danasnjih poteskoca EU-a.

Predavanje se sastojalo i o kratko sazetom poglavlju multikulturalizma, i njezinog laznog predstavljanja posto se radi o multirasijalizmu a ne o multikultralizmu. Naziv multikulturalizam vuce korijene iz SAD-a i koristi se zbog politicke podobnosti nastavio je Sunic.

Photobucket
Hrvatsko-Njemacko prijateljstvo, medju njemackim gostima je bio i jedan pripadnik HOS-a.

Post je objavljen 24.01.2010. u 23:27 sati.