Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Putovanja, putovanja...

Ja sam, kao uostalom i većina vas jedno komunikativno i društveno biće, sklono brbljanju, glasnom i brzom pričanju, gestikuliranju - sve u svemu - volim društvo (što se ne bi moglo reći ako se gleda moj horoskopski znak, valjda se nešto "pomutilo" u vrijeme mojeg rođenja). Čak i u autu slušam radio, komuniciram (sama sa sobom nut) sa voditeljima, pričam na mobitel (znam, znam, ne bih smjela rolleyes).

No, tu i tamo volim samoću i tek u tim trenucima osjećam samu sebe, da ne velim da sam okrenuta samoj sebi, a ne ostalim ukućanima ili suradinicima, s njihovim željama i prohtjevima.

Doduše, to se ponekad dešava i silom prilika. Danas mi se po glavi smucaju slike nekih mojih (službenih) putovanja na koja sam igrom slučaja otišla sama.

Zapravo sam se sjetila jednog malog dućana Miss Sixty odmah pokraj ulaza u hotel u Berlinu. Te - par godina kasnije pronađenih "oriđiđi" traperica iste modne marke na placu u Bosni, što ih je isprobavala moja frendica. naughty

Pa onda dućan - doduše, zapravo uopće ne znam što se unutra prodavalo, no u izlogu su bile starinske lutke - usred Pariza (16th arrondissement - štono bi se reklo - srce Pariza), odmah pokraj ulaza u zgradu gdje sam stanovala nekoliko mjeseci i svakodnevno prolazila u kupovinu "un pain" kruha, što me i nakon dva mjeseca života i pričanja na francuskom svaki put prodavačica u dućanu ispravila u naglasku!

Zamislite si samo jednu 15-njakinju samu uspred Pariza i njezine maštarije o životu i svijetu uopće....

No da...

Ima tih slika još. Sve one u meni pobuđuju neka lijepa sjećanja. Na ovaj ili onaj način. O da - naravno da bih u nekoj ponovljenoj situaciji (a bilo je toga, da ne mislite kako žalim za jednim posjetom nekoj lokaciji) stvari odradila drugačije. To je kao priča oko pakiranja - uvijek uzmemo nešto što nam uopće ne treba, a žalimo za nekom sitnicom koja nam se u tom trenutku čini strašno važna i potrebna. I ostavljena ili zaboravljena doma.

Što još reći u ovom pomalo sjetnom postu. Ulila sam u čašu na stalku (za bijelo vino) par kapi silvanca i jednu kocku leda (vino nije dovoljno hladno, a i ja sam htjela malo blažu varijantu, a da nije gemišt bang), te lagano piskaram i guštam.

Ugodan vam vikend!

Post je objavljen 23.01.2010. u 13:22 sati.