Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crniblogkomunizma

Marketing

IKARUSOV LET BORISA TADIĆA

"Nema opravdanja za prijetnju uporabom sile protiv Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge zemlje zapadnog Balkana. Srbija katagorički odbacije takve provokacije a očekuje i od svake druge odgovorne strane da učini isto. Toga smo imali dosta", rekao je predsjednik Republike Srbije, Boris Tadić na sjednici Vijeća sigurnosti Organizacije Ujedinjenih Nacija. Prije toga se je u razgovoru sa Glavnim tajnikom OUN, Ban Ki Munom, požalio na neslužbenu izjavu predsjednika Republike Hrvatske, Stjepana Mesića, koji je pred novinarima ciljano rekao da bi poslao Hrvatsku vojsku da presiječe “koridor“ kod Brčkog, ako bi premijer srpskog entiteta u BiH proveo narodni referendum o otcjepljenju “Republike Srpske“ od Bosne i Hercegovine.

Ako primjećujete, dragi blogeri i komentatori, Tadić se koristio manipulacijom, rekavši i aludirajući da bi Mesić poslao HV na juriš na Bosnu i Heregovinu. Međutim, Mesićeve riječi, izrečene u kondicionalu, znače da bi poslao HV u zaštitu BiH od dezintegracije velikosrpskih separatista i šovinista.

Tko bi rekao da ću se na kraju Mesićeva mandata staviti u obranu ovog kontroverznog predsjednika Hrvatske, ali važnija od Mesića mi je nacionalna sigurnost hrvatskog naroda. Predsjednik Mesić je, naime, rekao naglas ono što vodeće zapadne zemlje-članice Sjevernoatlantskog vojno-političkoga saveza NATO misle kad je riječ o velikosrpskim provokacijama. Primjećujem da su se domaći novinari u Hrvatskoj kao bikovi na crvenu krpu obrušili na Mesićevu izjavu, čime su dokazali, ne samo nedostatak geo-političkog znanja, nego i svoje lakejstvo jer su mislili da je njihova kritika na tragu zapadne politike tipa "ne talasaj kad su u pitanju hrvatsko-srpski odnosi" (srpski talas - hrvatski val), ili drugim riječima da se ne pogoršavaju odnosi Srbije i Hrvatske, već da se "bratski" grlimo u "regiji" (srpski region).

Milorad Dodik bi se trebao otrijezniti od svog velikosrpskog pijanstva i svoje zapjenjenosti; pa nismo kratke pameti da bismo zaboravili, druže moj, što je radio zločinac Radovan Karadžić i njegova soldatska oko zločinca ratka Mladića!!! Također, neka se Srbija pobrine da uhiti generala Mladića i pošalje ga što prije u Den Haag, jer inače će se ukidanje viza za srpske državljane pretvoriti u stvaranje karantene, coridor sanitaire oko Srbije!!! Europljani, naivni kad je u pitanju Srbija, još nisu naučili lekciju, da kad se srpskim političarima pruži mali prst, da ti ode cijela ruka. Također, nismo zaboravili što je rekao međunarodni sud ICY u odbijenici tužbe za genocid BiH protiv Srbije, da je, naime, Karadžićev srpski režim u Srebrenici počinio genocid nad Bošnjacima, a da je Srbija propustila ovaj zločin nad susjednim narodom spriječiti, i da se Beograd mora, ne samo ispričati Bosni i žrtvama genocida, nego i materijalno obeštetiti, i uhititi na svome području sve ratne zločince koji se još skrivaju!

Boris Tadić poletio je sa Batajnice prema gradu New York City kao Ikar sa krilima od voska, i pao na nos jer se pre blizu vinuo Suncu, pa se vosak počeo na krilima topiti. Zapadne zemlje su Tadića upozorile da nema što prozivati Mesića, a američka diplomacija pohvalila je posjet predsjednika Hrvatske nezavisnoj državi Republici Kosovo, kao izraz pridonošenju stabilnosti i miru u regiji.

Sjećamo se “koridora“ u Bosanskoj Posavini kod Brčkog koji je na jednome mjestu bio širok samo 1 km, i kroz tu ušicu igle je JNA održavala mostobran Beograda sa četnicima u Banja Luki. Da nije bilo trgovine predsjednika Tuđmana sa Slobodanom Miloševićem oko pada Bosanske Posavine, HOS bi taj koridor bio presjekao, i kraj bi bio snu o velikoj Srbiji. Nažalost, Zapad je bosanskim Srbima blagoslovio velikosrpska osvajanja u BiH, s tim da je američkog ratno zrakoplovstvo bombardiranjem položaja bosanskih Srba smanjilo srpski osvojeni teritorij za oko 25% teritorija, ali ipak je ostalo oko 49% koji se danas zove “Republika Srpska“, i koji se temelji, kao što je međunarodni sud ICJ utvrdio – na genocidu nad Hrvatima i Bošnjacima! Međutim, to je maximum koji je u Daytonu Srbima bio zajamčen, sve ostalo, formalno raskidanje državno-pravnih sveza Banja Luke sa Sarajevom znači ono što je Mesić glasno izrekao u ime Zapada: smrt tzv. Republici Srpskoj!

Prema tome, tko se mača laća, od mača i pogiba, pa neka i Dodik na svom za veljaču najavljenom referendumu poleti kao Ikar, i bit će opet “bežanije“ kao 1995. u združenim hrvatsko-bošnjačkim vojno-redarstvenim akcijama kada je, kao što se sjećamo, general Gotovina došao do Manjače iznad Banja Luke i isključio struju, pa je Slobo Milošević poručio Karadžiću: „Jebiga, izgubio si rat, ja sad moram da stvaram mir!“ (srpski, u prijevodi na hrvatski jezik: „Žao mi je stari moj, izgubio si rat, ja se sad moram pobrinuti za stvaranje mira.“


CBK


Post je objavljen 23.01.2010. u 12:38 sati.