Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Zaboravljeni božićni ukras

CD s božićnim pjesmama kojeg svaka uskopaljska obitelj treba imati...


Božićno vrijeme je već poodavno iza nas, život se već gotovo vratio u uobičajenu kolotečinu i mi smo polako mada neprimjetno već duboko zagazili u 2010. godinu. Još neraskićeni borovi po crkvama i zaostali božićni ukrasi po uličnim svjetiljkama čine da sa sjetom gledamo na mnogima od nas vjerojatno najljepše dane u godini, one božićne.
Poznati uskopaljski glazbenik Žarko Luketina Žare kao da je svojim CD-om s božićnim pjesmama Svim na zemlji mir veselje, snimljenog i miksanog u uskopaljskom studiju ITD... protekloga prosinca, htio, ne samo dati zvučnu podlogu još toplijem i intimnijem božićnom ugođaju, nego i prenijeti, barem na trenutak, atmosferu Božića na svaki dan u godini. Iako su na CD-u skupljene većinom tradicionalne i dobro poznate božićne pjesme (izuzetak je zaključna, Božić dolazi, kojoj su autori Ž. Luketina i D. Juričić, s kojom je uskopaljska Frama nastupala na Frama festu 2002. godine)) Luketina im je bez sumnje svojom, na trenutke doista dojmljivom, izvedbom utisnuo jak osobni pečat, pa će potencijalni slušatelj, slušajući ih, veoma lako moći ponovno na trenutak okusiti neponovljivu atmosferu uskopaljskih badnjih večeri i polnoćki u uskopaljskim crkvama, čuti pomiješane dječje, ženske i naizgled grube, muške glasove, koji, odjednom razgaljeni, kao ni u jednoj noći prije, ni poslije ove upravo pjesmom navješćuju svim na zemlji mir, veselje...
Upravo zato što je Luketinin CD svojevrsni namjerno zaboravljeni božićni ukras u sivoj svakodnevici, valja ga slušati i danas, kada je božićno vrijeme poodavno iza nas.

Post je objavljen 21.01.2010. u 15:00 sati.