Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Jandroković s francuskim senatorom Philippeom Marinijem

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u utorak u Zagrebu senatora u francuskom parlamentu Philippea Marinija, priopćio je MVPEI.

Visoka razina bilateralnih odnosa i partnerska suradnja među zemljama obostrano je potvrđena na samom početku sastanka. Ministar Jandroković dodao je kako se i prigodom ovog susreta ta suradnja produbljuje, te izrazio zadovoljstvo kontinuiranim hrvatsko-francuskim dijalogom.

Senator Marini kazao je kako je svoj službeni posjet Hrvatskoj iskoristio u cilju boljeg razumijevanja gospodarske i financijske situacije u kojoj se Hrvatska trenutno nalazi, a također se zanimao i za način pripremanja Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji, nastavlja se u priopćenju.

Potvrdio je snažnu potporu Francuske glavnom hrvatskom vanjskopolitičkom cilju, ulasku u punopravno članstvo Europske unije, te kazao kako je to i u cilju zaštite stabilnosti cjelokupnog prostora ovog dijela Europe.

Na sastanku je bilo riječi i o obostranom interesu za jačanjem suradnje hrvatskih i francuskih tvrtki, kao i o ulozi Hrvatske u Uniji za Mediteran. U tom kontekstu, ministar Jandroković istaknuo je interes za hrvatskim doprinosom konkretnim projektima unutar te inicijative u kojoj Hrvatska može afirmirati svoje kulturološke i civilizacijske veze s Mediteranom, stoji u priopćenju.

Ovo je 1559. blog post na OPSA blogu

Post je objavljen 20.01.2010. u 08:45 sati.