Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Smotra samičara u Donjim Andrijevcima


U subotu, 12. prosinca u Donjim Andrijevcima održat će se jedanaesta Smotra svirača na tamburi samici pod nazivom "Oj samice drvo javorovo, tko te svir'o nikad ne bolov'o". U programu će ove godine sudjelovati 23 izvođača, samičara i KUD-ova.

Nastupit će Kud "Tamburica" iz Slavonskog Šamca , ženska pjevačka skupina iz Podvinja, ženska pjevačka skupina Kud-a "I. G. Kovačić" iz Beravaca, Kud "Tena" Đakovo, muška pjevačka skupina "Šokačka grana" iz Osijeka, Kud "Mijat Stojnović" iz Babine Grede, muška pjevačka skupina iz Lovinca, ženska pjevačka skupina "Zwizde" iz Zagreba, Folklorni ansambl Broda sa samičarem, gajdašem i pjevačima te samičari iz Svinjarevaca, Prkovaca, Brodskog Varoša, Slavonskog Šamca i Slavonskog Broda.

Ove godine će po prvi puta u povijesti Smotre nastupiti i jedan šargijaš iz Bosanske Posavine, u pratnji violine i pjevača. Svi navedeni sudionici u svom programu imaju i samicu, koja je ujedno i uvjet sudjelovanja. Program počinje u subotu, 12. prosinca u 18:30, ulaz je 15 kn.

Radio Slavonija

Post je objavljen 13.12.2009. u 21:40 sati.