Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gollynbossy

Marketing

100 godina hrvatske scenografije

Dragi Naši,
osim što nam pružaju intelektualnu utjehu i duhovnu okrjepu te Vama donosu kruh na stol, muzeji su i idealni refugij za bijeg iz grube svakodnevice. U kojon naprimjer čejad smrdi jer se ne pere.
Tako smo min nikidan iz olfaktorno neugodne realnosti utekli u čisti zrak Džamije napokon vidit izložbu Sto godina hrvatske scenografije i kostimografije.

Odma u startu nan je bilo drago što je za likovni postav bi zadužen naš obožavatelj Darko Fritz. Na ovi ili oni način, golly&bossy sudjeluju u svemu :) Super je kako je Fritz lipo složi velike legende koje su odma isprid izložaka, a ni ih potriba mikroskopom išćat metrima okolo kako u MSU.

legenda

Ovako praktični, šesni i redni primjetili smo da bi ovi u HDLU trebali malo češće pomest pod jer su legende malo išporkane, ali boguhvala – naš Dida je govori da niko ni pa priko prašine. Naime nerviralo ga je prekomjerno usisavanje jer je vjerojatno u svojoj otočkoj štedljivoj maniri to smatra bespotrebnin rasipanjem struje.

Dakle, ima skica, ima kostima, ima snimki s predstave, ima modela scenografije, ma izložba je stvarno odlična. Svi koji mogu neka pojure u HDLU jer traje samo do 22. I. Ovo je naprimjer jedna super scenografija za San Ivanjske noći.
scenografija

A ovo dole je vrh. Vesta-komo (haljina-komoda za one koji nisu iz Starega Kraja). Ovo želimo, ne za u maškare, nego za svaki dan. Ovo je u rangu Tristanovog ormara Mine mine mine (klik). Kako smo i rekli, u Ormar bi stavili übercool čizme Hyperspeed, zelene postole, vjerne bile patike, nove disko patike, nove retro patike, obožavane japanke, roza papuče Dr. Luigi, one zelene čizme što ih više ne nosimo, a isto su nan drage, plave, žute i crvene balerinke, crne postole za u svetac i nediju....

komoda

Vesta-komo bi nan služila za svaki dan, za poć na kafu i u Keruma, a izuzetno i za čistit apartmane i ribu. Škafetini bi komprimirali cili naš univerzum jer bi u njih stavili tavajole s Babinim monogramima, izvezene lancune, uspomene sa skijanja, ukradene poljupce, ogrlicu od plastičnih bisera iz haundema, sve epizode Seksa i grada... ...suho lišće lovora, morsku zvijezdu, fragmente ranokršćanske bazilike, ogrlicu od smokava, zov bubnja 23. travnja uvečer, nekoliko imena kao Marko Kuzma Damjan Antun Jerko i slična, cijeli obranak posut šafranovim cvijetom...

Odsad između nas i savršenog odjevnog predmeta i komada namještaja stoji samo stolar koji je vješt u šivanju ili krojačica koja je dobra u piljenju. Di ima takvih?
Vaši


P.S. Podaci o vesti-komu
Photobucket

P.P.S. U postu citiran Momčilo Popadić. Ko citat prepozna, prepozna, ko ne, neka gugla.

Post je objavljen 17.01.2010. u 08:08 sati.