Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Leprechaun (1993)



Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Her luck just ran out...

Dan O'Grady se vraća u Ameriku nakon što je ukrao vreću zlatnika od irskog vilenjaka i misli da će u Americi uživati u novom bogatstvu. No, Leprechaun ga prati i Dan se jedva izvuče živ zaključavajući Leprechauna u kutiju. Deset godina kasnije, otac se sa svojom razmaženom kćeri Tory doseljava u tu istu kuću gdje se nesrećom Leprechaun oslobađa i kreće ponovno u potragu za svojim zlatom, ne prezajući da ubije sve koji mu stanu na put...



6 mjeseci nakon rođenja moje malenkosti pojavio se ovaj film u SAD-u. Sjećam se da sam ga kao mali gledao prije 11 godina i znam da se sjećam samo covera filma sa Jennifer Aniston, mada još nisam ni znao tko je ona. Film je baziran na jednoj od poznatijih horror karikatura, a to je mali vragolasti Leprechaun, irski vilenjak koji je totalni kontrast od prave irske vilenjačke legende, naravno u smislu horrora. Glumi ga jedan od najnižih glumaca u Hollywoodu Warwick Davis koji je savršeno profesionalno dao svoj prilog stvaranju filma. Iako film nije izlučio pozitivne nastavke (ima ih još 5), original je kao horror sa elementima komedije meni bio dobra zabava.



Ubojstva u filmu su prilično jednostavna, ipak ne može neku veliku stvar napraviti patuljak od metra visine, ali su prilično atmosferična i zabavno prikazana, Leprechaun baš uživa dok to radi, ne kao Jason ili Myers koji samo ophode. Radnja mi ni na trenutak nije bila dosadna, uvijek se nešto mora događati, bio to Leprechaun ili nešto treće. Kako i nemam nekih zamjerki na film, da se zaključiti kako bi valjalo pogledati ovaj zabavni 90's horrorčić.



Ne razumijem davanje slabe ocjene na imdb stranici, bio ovaj film neka vrst trasha ili ne, ne pristaje mu nikako ta ocjena. U biti pogledajte film, vjerujem da će vas većina pustiti mozak na pašu i pratiti ružnog vilenjaka u svojoj potrazi.

Post je objavljen 15.01.2010. u 23:56 sati.