Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vladotra

Marketing

Osnovana udruga TRISOMIJA 21

Novoosnovana udruga za zastupanje osoba s Down sindromom (trisomija 21), te njihovih obitelji. Neprofitna organizacija s područjem djelovanja u Republici Hrvatskoj s razvijanjem suradnje van njenih granica ( R. Makedonija).
Naime, nastala je iz silne potrebe da se na ovim prostorima razvije nešto novo, potaknuta željom i snagom za poticanjem razvoja medicinske zaštite i skrbi osoba s trisomijom, promicanjem i unapređenjem kvalitete života, te medicinskog i genetičkog istraživanja pojedinih segmenata istih, bazirana na medicinskom uvođenju reformi u osoba iz navedenog područja, s nadasve
jednim od najvažnijih ciljeva promoviranja principa normalizacije na način da se humanizira društvena zajednica u kojoj živimo.
Grupa osnivača, dugogodišnjih suradnika u odnosu roditelj – stručnjak odlučila se na ovaj korak kako bi se, između ostalog, povezale naše dvije zemlje, razmijenom iskustava i pomoći između obitelji osoba s Down sindromom. Predsjednica Helena Melovnik Zrinjski također, u želji za povezivanjem, rad udruge bazira na organiziranju okruglih stolova, seminara, tribina, gostovanja stranih i domačih stručnjaka iz područja istraživanja liječenja.
Osobno počašćen izlaganjem ideje i prijedlogom osnivanja, prihvatio sam ulogu osnivača, te njenim osnivanjem postao predsjednikom stručnog savjeta Hrvatske udruge Trisomija 21.

Jedan od osnivača


Post je objavljen 15.01.2010. u 15:36 sati.