Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Najava 20. kola Serie A

Ovog vikenda u standardnim terminima igra se 20. kolo Serie A. Od interesantnijih duela svakako treba izdvojiti onaj u Rimu gdje se sastaju Genoa i Roma, te onaj u Napulju gdje na noge Napolitancima dolazi Palermo. Evo parova, kao i najave svih utakmica :

Cagliari - Livorno subota od 18 h ( "Amaranto" odnosno Livorno nije nikada slavio pobjedu na stadionu "Sant'Elia" u Cagliariju, pa čak ni u utakmicama u okviru Serie B, kojih je bilo u sasvim dovoljnom broju. S druge strane, ekipa sa Sardinije također nikada nije zabilježila pobjedu nad Livornom u okviru Serie A. Navijači Cagliarija su inače ovih dana u strahu što će biti s njihovim klubom, s obzirom da predsjednik otočana Massimo Cellino kupuje po svemu sudeći londonski klub West Ham. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica između ove dvije ekipe u okviru Serie A im je 0 - 4 - 0 ; 0 pobjeda Cagliarija, 4 remija, 0 pobjeda Livorna. )

Bari - Inter subota od 20.45 ( Stadion "San Nicola" će i ovom prilikom biti ispunjen do posljednjeg mjesta što znači da se očekuje posjet od preko 50 000 gledatelja. U periodu od 1. mjeseca 1996. godine pa do 12. mjeseca 1999. godine "galletti" odnosno "pijetlovi" iz Barija su zabilježili 4 uzastopne pobjede nad Interom. U zadnjem njihovom duelu u okviru Serie A u sezoni 2000/01. gosti iz Milana su slavili s 1 : 2 . U redovima Barija neće igrati kažnjeni Brazilac Sergio Almiron, kao ni povrijeđeni defanzivni igrač, koji će usput rečeno odsustvovati do kraja prvenstva, Andrea Ranocchia, dok su u Interu mislima okrenuti ka "Calciomercatu", najnovije pojačanje bi trebao biti Julio Baptista iz Rome. Ukupan omjer im je 9 - 7 - 11 . )

Atalanta - Lazio nedjelja od 15 h ( U taboru Atalante je dosta konfuzno stanje, te će novi trener "bergamascha" Bortolo Mutti biti na velikom iskušenju uoči gostovanja renomiranog protivnika kojemu također ne cvjetaju ruže, barem što se prvenstva tiče. "Biancocelesti" nisu pobjedili u Bergamu u periodu od 1957. pa do 1966. godine kada su upisali 14 remija i 6 poraza. U njihovom posljednjem srazu koji se odigrao prošle godine slavili su "orobici", odnosno Atalanta rezultatom od 2 : 0 . U redovima Lazia neće igrati kažnjeni Aleksandar Kolarov. Ukupan omjer ikada odigranih susreta na stadionu "Atletti Azzurri d'Italia" im je 17 - 20 - 5 . )

Chievo - Juventus nedjelja od 15 h ( Na stadionu "Marc'Antonio Bentegodi" u Veroni se također očekuje ispunjen stadion sa posjetom od preko 30 000 gledatelja. "Mussi Volanti", odnosno "leteći magarci" se nalaze u seriji od 4 uzastopna poraza, te će pokušati tom negativnom trendu stati na kraj. Jedini bod koji su "clivensi" odnosno Chievo osvojio u utakmicama protiv Juventusa na svome terenu je bio onaj iz sezone 2005/06. kada je bilo 1 : 1 . S druge strane, "bianconeri" će nastojati u pobjedničkom raspoloženju dočekati veliki derbi sa Romom u narednom kolu, kada će biti lišeni podrške najvatrenijih "Ultrasa" sa "Curve Sud", odnosno sa južne tribine, jer im je danas talijanski disciplinski savez odredio kaznu zatvaranja te tribine u narednom kolu zbog prozivanja, odnosno rasističkih povika prema igraču Intera Mariu Balotelliju čak i za vrijeme kup-utakmice protiv Napolija u srijedu. U sastavu Juventusa opet neće igrati nekoliko važnih povrijeđenih igrača, najnoviji na toj listi je Danas Christian Poulsen, dok je Brazilac Amauri kažnjen. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica između Chieva i Juventusa, na stadionu u Veroni je 0 - 1 - 5 , uz gol-razliku od 4 : 13 u korist "vecchie signore" iz Torina. )

Fiorentina - Bologna nedjelja od 15 h ( Ova utakmica se u Italiji naziva "Apeninskim derbijem", te uvijek obiluje dodatnom nervozom, odnosno povišenim tenzijama. Prvi ovakav derbi između ovih dviju ekipa je odigran davnog 11.5.1923. godine kada je trijumf odnijela ekipa "felsinea", odnosno Bologne, bilo je 2 : 3 . U njihovom zadnjem srazu koji je odigran 2008. godine na stadionu "Artemio Franchi" i Firenzi slavili su domaći s 1 : 0 . U redovima "viola" neće igrati kažnjeni Marco Donadel, kao i Jose' Inacio Castillo, koji je svejedno na putu da postane novim pojačanjem Barija. Ukupan omjer im je 31 - 15 - 13 . )

Milan - Siena nedjelja od 15 h ( "Rossoneri" pred ovu utakmicu ulaze u sjajnom raspoloženju s obzirom da svoje protivnike melju, a da pritome postižu dosta golova, pružajući tako svojim "Ultrasima" veliko zadovoljstvo. Ništa drugo po ocjenama mnogih u Italiji neće dočekati ni Sienu. Ekipa iz Toscane je uspjela samo u jednom navratu da "otkine 1 bod" Milanu na stadionu u kvartu "San Siro". Desilo se to 2006. godine kada je bilo 0 : 0 . U njihovom zadnjem duelu Milan je slavio s 2 : 1 , a pobjedonosni gol djelo je Brazilca Kake' iz penala. U redovima Milana neće igrati kažnjeni Massimo Ambrosini, dok kod Siene zbog istog razloga neće nastupiti Reginaldo, kao ni Emilson Sanchez Cribari, inače oba Brazilca. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u okviru Serie A im je 5 - 1 - 0 . )

Parma - Udinese nedjelja od 15 h ( Jedini remi koji je ikada odigran između ove dvije ekipe na stadionu "Ennio Tardini" u okviru Serie A se zbio u sezoni 1999/2000. kada je bilo 0 : 0 . U njihovom zadnjem srazu koji je odigran u sezoni 2007/08. trijimfirala je Parma s 2 : 0 . U redovima "Parmensa" neće igrati kažnjeni Christian Panucci, dok kod Udinesea neće nastupiti Švicarac sa turskim korijenima Gokhan Inler. Ukupan omjer im je 9 - 1 - 5 . )

Roma - Genoa nedjelja od 15 h ( Ovo je jedna od dvije najzanimljivije utakmice ovoga kola, u kojoj se očekuje dosta golova sa ofanzivnom igrom na obje strane. Liguri, odnosno Genoa je u glavnom gradu Italije, na gostovanju kod Rome uspjela slaviti samo jedanput u zadnjih 58 godina, i to u sezoni 1989/90. kada je bilo 0 : 1 . U prošloj sezoni slavili su "giallorossi" s uvjerljivih 3 : 0 . Ove ekipa u ovaj susret ulaze u različitom raspoloženju, s obzirom da je Roma pobjedom protiv Triestine ušla u 1/4 finala kupa Italije, dok je Genoa pomalo iznenađujuće izgubila na svome terenu od Catanie. )

Sampdoria - Catania nedjelja od 15 h ( Ovo je za Cataniju tradicijski jedno od najnezgodnijih gostovanja. "Etnei" odnosno "crveno-plavi" iz Catanije su samo jednom uspjeli pobjediti na stadionu "Luigi Ferraris" ekipu Sampdorie. Bilo je to u sezoni 1964/65. Nakon toga susreta "blucerchiati" odnosno Sampdoria je zabilježila 10 uzastopnih pobjeda, što u Serie A, što u Serie B. U prošloj sezoni uvjerljivo su slavili domaći s 3 : 0 . Ukupan omjer im je 10 - 1 - 1 . )

Napoli - Palermo nedjelja od 20.45 ( Ova utakmica između Napolija i Palerma se naziva i velikim derbijem juga Italije. Do danas je prodano oko 30 000 karata za ovaj meč, te se na stadionu "San Paolo" i ovoga puta očekuje posjet od preko 50 000 gledatelja. Obje ekipe se u prvenstvu nalaze u odličnoj formi, mada su obje izgubile ove srijede, odnosno četvrtka svoje utakmice u kupu Italije. U njihovom zadnjem susretu u prošloj sezoni pobjedu je odnio Napoli rezultatom 2 : 1, a golove su postigli Marek Hamsik, koji je jučer dobio prvu prinovu u obitelji, te Marcelo Zalayeta, dok je strijelac za Sicilijance bio Fabrizio Miccoli. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica na stadionu "San Paolo" u Napulju im je 13 - 3 - 1 . )

Post je objavljen 15.01.2010. u 15:01 sati.