Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daltoni-os

Marketing

Priopćenja


Foto Daltoni Autorica slike : Veni

Zagreb – Uoči 18. godišnjice međunarodnog priznanja neovisnosti Republike Hrvatske predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić uputio je čestitku svim građanima Republike Hrvatske:

"Prije 18 godina, 15. siječnja 1992. godine, dvanaest tadašnjih članica Europske unije međunarodno je priznalo Republiku Hrvatsku, nakon što je to već ranije učinila i Sveta Stolica, a zatim su uslijedila priznanja i ostalih država svijeta. Sreća, oduševljenje, ponos, optimizam, snažne emocije ispunile su toga dana srca građana Hrvatske. Nakon niza teških mjeseci, u kojima smo se borili protiv okupacije hrvatskog državnog teritorija i bili suočeni sa silovitim ratnim razaranjima, stradanjima i zbrinjavanjem izbjeglica i prognanika, doživjeli smo ostvarenje najvećeg hrvatskog sna: Hrvatska je postala slobodna i neovisna država, međunarodno priznata u njenim avnojevskim granicama.

Bila je to povijesna politička pobjeda tadašnjeg hrvatskog političkog vodstva na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, nošena bezrezervnom spremnošću hrvatskih branitelja i svih domoljuba da stanu u obranu jedine nam Domovine. Prigoda je ovo da im svima od srca iskažemo iskrenu zahvalnost.

U trenutku kada Hrvatska navršava svoju punoljetnost s osobitim se zadovoljstvom možemo osvrnuti unatrag. Put, koji smo prevalili u svega 18 godina i sve ono što smo u tom zaista kratkom vremenu ostvarili od zadanih ciljeva ispunjava nas snažnim ponosom. Današnja Hrvatska je moderna, demokratska država, uključena u sve svjetske političke i ekonomske procese, koja odlučno nastavlja putem prema članstvu u Europskoj uniji. Na tom je putu Hrvatski sabor, kao najviše predstavničko tijelo građana Republike Hrvatske, obavio lavovski dio posla usklađujući hrvatsko zakonodavstvo s europskim. Izuzetno me stoga raduje što je taj veliki i važan zadak pred dovršetkom upravo u vrijeme kada se navršava 18. godišnjica međunarodnog priznanja Hrvatske. Posebno ističem da su zastupnici Hrvatskog sabora, pružajući maksimalni doprinos u ostvarenju nacionalnih strateških ciljeva, još jednom pokazali visoku razinu odgovornosti i nacionalne svijesti, a činit će to i ubuduće.

U želji da zajedničkim snagama i vjerom u sebe, kao i do sada, uspješno svladamo sve probleme i prepreke, koji nas usporavaju u daljnjem razvoju, svim građanima Republike Hrvatske čestitam 18. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske."


Post je objavljen 15.01.2010. u 12:46 sati.