Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 138 ) - Baka Slavica i Bandić otvorili dječji vrtić

Baka Slavica je donirala svoju životnu ušteđevinu, 50.000 eura, kako bi pomogla djeci, a sad je konačno i vidjela gdje je otišlo uloženo.

Gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić zajedno je s donatoricom Slavicom Kanić - Detelić otvorio dječji vrtić Mala Mlaka, a koji pripada pod Dječji vrtić Botinec. Na otvorenju su bili prisutnipredsjednik Gradske skupštine grada Zagreba, Boris Šprem i Ivo Jelušić, Jadranko Baturić te mnogi drugi.


Na samom početku otpjevana je himna, a nakon nje je govorila ravnateljica vrtića, Marijana Pernar koja je zahvalila u ime svih stanovnika zaslužnima za ostvarenje ovog iznimno važnog projekta, ali i ime djece, kojima je ovaj vrtić prvenstveno namjenjen. Predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb Zapad Jadranko Baturić održao je zanimljiv govor, prepun informacija, u kojem je naglasio kako je ovo jedina gradska četvrt koja dječje vrtiće gradi sama, a zahvalio se i gradu Zagrebu koji je kupio zemlju na kojoj se vrtić nalazi, te je dodao, " ponosan sam jer je to već drugi vrtić koji je moje vijeće podiglo od ukupno tri vrtića ", zatim je naglasio, " ove godine budu se gradila još dva vrtića čime će se postići da sva djeca u tom dijelu Zagreba imaju svoje mjesto u vrtiću ".


- Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali na ovom projektu, a posebno se želim zahvaliti Slavici koja je projekt inicirala, a hvala Bogu i dočekala ga je. Kaže ona meni joj da imam malo manje godina, ali to je tako, nažalost nije nitko savršen, prema tome itekako bi bilo bolje da imamo manje godina, pa da više uživamo u tome - rekao je gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić na otvorenju vrtića u Maloj Mlaci u Zagrebu.


Za zabavni program pobrinule su se dvije skupine vrtićke djece i to ''Ježići'' koji su izveli tradicijsko kolo ''Šećem, šećem drotičko...'', te ritmička skupina DV ''Botinec'' uz ''Odu radosti''. Baka Slavica se na izvedbu mališana rasplakala, te je rekla kako joj je uvijek bila želja uložiti novce u nešto za djecu. Blagoslov je obavio velečasni Vlado Cvetnić.


- Jako sam zadovoljna ovime što je napravljeno, čekala sam to od 2004. godine s novcima u banci, ali nisam ih dala dok nije bio kamen temeljac s obzirom na sitaciju kakvu imamo. Dala sam 50 000 eura, a na vama je da mislite kako sam ih skupila. I ja i moj muž smo bili oficiri i do 90-te godine sam imala penziju oficira i naravno štedna sam i šparna. Od devedesete kad su mi skinuli penziju više nisam mogla šparati. Donirala sam novce jer sam znala da moji voze djecu čak tamo u Botinec, čak i dalje, i na kraju to mi je želja, volim djecu i htjela sam da djeca imaju sve što im je potrebno - rekla je baka Slavica koja je donirala svoju životnu ušteđevinu, te je dodala kako je donirala već i prije novce za razne akcije. Baka Slavica nspomenula je kako još nije dobila potvrdu gdje su točno utrošeni novci, ali da će to ispitati.


Oduševljeni mališani su se jako razveselili novouređenom vrtiću koji će pohađati 75-ero djece u tri grupe. Najzanimljiviji su bili kad su gledali Bandića, jer im je on bio zanimljiv s obzirom da su ga u zadnje vrijeme često viđali na raznim televizijskim kanalima. Bandić ipak nije htio komentirati ništ te je samo rekao kako je on na otvorenju vrtića, što znači da za drugo nema vremena. Dok je predsjednik Gradske skupštine, Boris Šprem na novinarski upit tek kratko istaknuo da SDP ne poznaje čistke, pitanje se naravno odnosilo na sudbinu " Bandićevih ljudi " u Gradskoj skupštini nakon izbacivanja Milana Bandića iz stranke i neuspješne predsjedničke kandidature.


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket








Post je objavljen 15.01.2010. u 10:09 sati.