Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/macjanjuska

Marketing

Primitivac de lux

Svaka zgrada ima po nekoliko primjeraka ljudskog roda sa velikim postotkom primitivizma u sebi. Moja je zgrada povelika, samo moj ulaz ima 90 stanova a stanove u ostala tri ulaza ne pada mi na pamet brojati. Kako se onda u toj masi ljudi ne bi našao bar jedan Primitivac sa velikim P. Neki sustanari imaju tu nesreću da im je najveći primitivac u ulazu sasvim slučajno (ili ne baš tako slučajno) bivše vojno lice. Kakvo vojno lice; ne zna se. U kojoj vojsci: ni to se ne zna. Znamo samo da se busa u hrvatska prsa a da mu naglasak ne odaje ništa hrvatsko.
No kako ja ljude sudim po tome kakvi su a ne šta su podatak njegovog porijekla je totalno nezanimljiv za priču.
Ambicija mu se cijedi iz proširenih pora pa si je tipčina (u daljnjem tekstu "šerif" jer ga tako u ulazu zovu) dao u zadatak da napreduje koliko god može u toj našoj, ne baš malenoj, zajednici.
I što bi? Poslao on nekoliko baba sa kojima je njegova žena bila dobra (a kako ne bi bile dobre sa njom kad ona šnajderiše i popravlja oronule odjevne predmete? takve su žene u današnje vrijeme na visokoj cijeni) da prošetaju po ulazu i da skupe potpise da On Glavom postane predstavnik stanara.
Koliko je potpisa skupljeno ne znam u broj ali znam da je više od 50 posto jer je Šerif uskoro ostvario svoj cilj i zasjeo na ono što je on smatrao tronom.
Kako to da je izabran?
Kako ne bi?
Nitko drugi nije bio zainteresiran za tu funkciju. Svi ostali imaju svoje živote, obitelji, hobije...a on samo ambiciju koja ga proždire.
Od kad je došao "na vlast"
- digao je kredita koliko ulaz neće moći u iduće tri generacije stanara
- ugradio kameru u lift a sad radi i na kameri za ulaz (zašto, ne zna se, nikad nije bilo pizdarija u ulazu osim onih koje je on izazvao)
- počeo naplaćivati vodu za pse kao člana obitelji zbog čega je bio ismijan i po novinama i po televiziji
- prijetio stanarima u njihovim vlastitim stanovima pa bio nasilno izbacivan iz istih
- premjestio rampu za invalide tako da gospodin u kolicima mora zaobilaziti vrata
- zagradio tom rampom ona crvena vatrogasna vratašca u kojima se nalazi crijevo
- zavadio se sa 70 posto ulaza (a žena mu ima sve manje posla)
...
...
...
Zašto je još uvijek on predstavnik stanara?
Zato što to i dalje nitko ne želi raditi a on, primitivac kakav je, još nije shvatio da je on naš zaposlenik a ne naš šef.

Za one koji žele znati više:
a sad malo o mojim ambicijama

Post je objavljen 14.01.2010. u 11:19 sati.