Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Utakmicom Roma - Triestina otvara se 1/8 finala kupa Italije. Sutra nastup Milana i Juventusa, prekosutra na sceni Lazio i Fiorentina

U naredna 3 dana igraju se utakmice 1/8 finala kupa Italije. Prije nekoliko minuta završena je prva od njih, i to na rimskom "Olimpicu" između domaće Rome i Triestine. U ovom stadiju igra se samo 1 utakmica, i to na terenu ekipe koja je bila bolje plasirana u prethodnom prvenstvu.
Roma - Triestina 3 : 1 ( Pred samo 7 000 gledatelja po vrlo hladnom vremenu Roma nije dozvolila bilo kakvo iznenađenje, mada je igrala sa praktički drugom postavom na terenu, što se također može reći i za Triestinu. Strijelci : 0-1 Luigi Della Rocca u 4. min iz penala nakon prekršaja Marca Cassettija u kaznenom prostoru domaćih. 1-1 Matteo Brighi u 45. min. 2-1 Mirko Vučinić u 60. min nakon sjajne asistencije Jeremy Meneza. 3-1 Julio Baptista u 80. min. Roma je imala i mnogobrojne šanse za postizanje golova, no Baptista, Vučinić, Faty i Cerci su bili neprecizni. Ekipe su igrale u slijedećim sastavima : ROMA (4-2-3-1): Doni; Motta, Andreolli, Burdisso, Cassetti; Faty, Pizarro; Cerci, Brighi, Baptista; Vučinić. Na raspolaganju su bili još : Lobont, Perrotta, Cicinho, Pit, Menez, Taddei, Esposito. Trener : Claudio Ranieri. TRIESTINA (5-3-2): Agazzi; D'Ambrosio, Cottafava, Audel, Sabato, Corvetto; Gorgone, Pani, Cossu; Volpe, Della Rocca. Na raspolaganju su bili još : Dei, Magliocchetti, Brosco, Princivalli, Stanković, Villanovich, Testini. Trener : Mario Somma. U 1/4 finala Roma čeka boljeg iz susreta Genoa - Catania. )

Parovi preostalih utakmica 1/8 finala kupa Italije :

Fiorentina - Chievo četvrtak od 16 h
Lazio - Palermo četvrtak od 21 h
Juventus - Napoli srijeda od 20.45
Inter - Livorno 1 : 0 - utakmica ranije odigrana
Milan - Novara srijeda od 16 h ( na stadionu San Siro sutra se očekuje preko 7 000 navijača iz Novare, koja je trenutni lider na tablici Serie C1-A )
Udinese - Lumezzane četvrtak od 18.30
Genoa - Catania srijeda od 18.30

Jedna vijest iz "Calciomercata" : Dario Dainelli , defanzivni igrač, danas je prešao iz Fiorentine u Genou. 30-godišnji Dainelli je proteklih 6 sezona, od kojih je 5 proveo kao kapetan tima, igrao u Firenzi, sa klubom iz Ligurije je potpisao ugovor vrijedan 2,5 milijuna Eura do 2013. godine.



Post je objavljen 12.01.2010. u 22:49 sati.