Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Što si radio u ratu, djede?


Jedno zanimljivo predavanje o odnosu prema osjetljivim temama bliske prošlosti održat će se sutra, u utorak 12. siječnja, s početkom u 19 sati. Mjesto: British Council, Ilica 12, Zagreb. Kako se radi o međunarodnom projektu "ConSol" British Councila, predavanje će biti na engleskom jeziku, bez prijevoda.

Hrvatski povijesni portal

Naslov predavanja je: Grandpa, whose side were you on?. Predavač je Miroslav Hajdarević, profesor povijesti i sociologije, nastavnik u Osnovnoj školi „Petar Zrinski“, Šenkovec kraj Čakovca. Urednik je specijaliziranog elektroničkog glasila
Hrvatski povijesni portal, na kojem sam moderator za temu "Hrvatska u Drugom svjetskom ratu".

Predavanje će nam pokušati prikazati predavačeve motive za bavljenjem povijesnom znanošću, te ukazati na mogućnosti uključivanja vrijednosti ljudskih prava u nastavu povijesti. Osvrnut će se na probleme prilikom prenošenja kontroverznih i osjetljivih povijesnih pitanja, te na vrijednost upravo takvih tema. Predavač će nam prenijeti svoja iskustva rada s djecom – kako ih uvježbati da samostalno i kritički pristupaju povijesnim sadržajima u različitim oblicima s kojima će se susretati cijelog života s ciljem razvoja demokratičnih, kritičnih i kulturnih građana.

Neke dodatne informacije možete naći na facebook stranici.

Post je objavljen 11.01.2010. u 17:30 sati.