Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/geloivona

Marketing

Lica, ulica, Klub Studenata Istre

Photobucket
Maskota kluba brine za dobar ritam

Rijetko tko digne pogled prema zgradi nasuprot poznate slastičarnice u Ilici. Zgrada je to u Ilici 13 i naoko se tamo ništa bitno ne događa. No u toj zgradi se već više od osamdeset godina okupljaju Istrani. Klub Studenata Istre 'Mate Balota' okuplja oko 250 istarskih studenata i drugih studenata iz Hrvatske, 90 % su Istrani i ostalo su pridruženi članovi. Klub radi svakodnevno od popodnevnih sati do deset navečer. Igranje pikada, stolnog nogometa ili gledanje projekcije filma dio su druženja ovih mladih ljudi.

Kako kaže Mihael Mihić, jedan od članova KSI-a,: ''Prostor u kojem se nalazimo, bio je prije 100 godina stan Mate Balota i njemu u čast se danas ovdje okupljamo.'' Pravo ime Mate Balota je Mijo Mirković. On je rođen u Rakalju 28. rujna 1898. Studirao je filozofiju, ekonomiju i društvene znanosti. Bavio se pisanjem poezije i proze. Poezija mu je vezana uz istarskog čovjeka i zemlju sa snažnim socijalnim tonom. Upravo oko njegovog lika i djela nastao je ovaj klub u samom središtu Zagreba.

''U radu kluba sudjeluju svi članovi kluba. Klub je ustrojen tako da postoji Predsjedništvo i Nadzorni odbor kluba koji predstavljaju Upravu kluba,'' objasnio nam je puljanin Ivan. Da svi članovi zaista sudjeluju u radu kluba možemo vidjeti iz toga što se svaki mjesec mijenjaju uloge u poslovima, kako bi svatko dobio priliku da nešto radi.

Fešta je najbitnija! Da Istrani znaju feštati i u Zagrebu dokazuje malonogometni turnir koji organiziraju jednom godišnje. ''Svi članovi kluba skupe formacije i igra se nogomet na Šari ili Jarunu. Nakon turnira fešta se seli najčešće u Gjuru gdje se okupi i do 500-600 ljudi. To je jedan veliki poduhvat kojeg svake godine održavamo,'' ispričao nam je Mihael Mihić.

Klub poziva sve studente iz Istre koji studiraju u Zagrebu da navrate na druženje, kavu ili večernje karaoke. Ponosni su i sretni što se sve više novih lica pojavljuje u klubu.


'Snimke s terena' (desnim klikom povećati video)

Photobucket Photobucket
Detalji iz KSI-a


Ilica je ulica Istrijana!

Ivona Gelo

Post je objavljen 04.01.2010. u 20:30 sati.