Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suzanaopacak

Marketing

Završen ciklus radionica djembe bubnjeva


Prvi koncert koji su održali polaznici tečaja djembe - zapadnoafričkog instrumenta (photo by: Suzana Opačak)

U MMC studiju, Vlaška 92, održan je završni koncert polaznika glazbene radionice djembe, tradicionalnog zapadnoafričkog instrumenta. Ovakva vrsta radionice promiče glazbene instrumente zapadnoafričke kulture, multikulturalnost i alternativnu glazbenu kulturu. Radionice se održavaju u četiri različita stupnja. Prvi stupanj radionice je za one koji imaju minimalno ili nemaju iskustvo u sviranju djembe bubnjeva te se tek trebaju upoznati sa osnovnom tehnikom i udarcima.


Djembe bubanj (photo by: Suzana Opačak)

Drugi stupanj glazbene radionice je za one koji imaju iskustvo u sviranju djembe bubnjeva dok je napredniji treći stupanj za one koji djembe sviraju više od jedne godine i koji barataju s tehnikom sviranja. Najnapredniji četvrti stupanj je za one koji u potunosti barataju tehnikom sviranja i sviraju djembe više od tri godine. Ciklusi tečaja traju tri mjeseca, a cijena radionice je 700 kuna. Ovakava vrsta radionice oživaljava ritam prisutan u svakom čovjeku, potiče razvoj motoričkih sposobnosti, opušta i rješava stresa, poboljšava se memorija i muzikalnost.
Upravo pred sam Božić završen je još jedan ciklus radionica koje su uključivale djembe i dun dun bubnjeve. U MMC Studiju održan je završni koncert polaznika na kojem su pokazali što su naučili u protekla tri mjeseca. Sve stupnjeve na završnom koncertu vodio je sam voditelj radionice Nenad Kovačić koji se bavi sviranjem Djembe posljednjih devet godina i veliki je zaljubljenik u afričku tradicionalnu glazbu o kojoj piše i na svom blogu.
Vještinu tog sviranja učio je pohađajući radionice vrnih djembe majstora od kojih kao najvažniju ističe onu koju je pohađao u Africi kod Mamady Keite u Gvineji.
Ukoliko i vi želite pohađati ovakvu radionicu, požurite se jer novi ciklus radionica započinje uskoro. Nije nužno da imate svoj djembe jer postoji određen broj djembi za posudbu.


Voditelj Nenad Kovačić (prvi s desne strane) predvodi ritmove polaznika radionice na nastupu (photo by: Suzana Opačak)

Ritmovi Afrike


Suzana Opačak

Post je objavljen 21.12.2009. u 20:20 sati.