Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Najava 21. kola Serie B - posljednjeg u prvom dijelu prvenstva

Ovog vikenda igraju se utakmice 21. kola talijanske Serie B, ujedno posljednjeg u prvom dijelu prvenstva. U ovom kolu nema klasičnog derbija, ali najveću pažnju svakako privlači susret koji će se igrati u Modeni između Sassuola i lidera prvenstva Leccea. Evo svih parova, kao i najave tih utakmica :

Albinoleffe - Reggina subota od 15.30 ( "Seriani" odnosno Albinoleffe ovaj dvoboj dočekuju na krilima gostujuće pobjede u Padovi koju su ostvarili ovog utorka, dok Reggina iza sebe ima remi na svome terenu protiv Grosseta, kojim navijači u Reggio Calabriji nisu nimalo bili zadovoljni. Ove dvije ekipe se nisu nikada ranije susretale u okviru bilo kojeg talijanskog nacionalnog prvenstva. U sastavu Reggine ovaj put neće biti kažnjenog Carmone. Dakle, ukupan omjer ikada međusobno igranih utakmica im je 0 - 0 - 0 . )

Ascoli - Crotone subota od 15.30 ( Obje ekipe se trenutno nalaze u sasvim zavidnoj formi. U jedinoj utakmici koju su dosada ikada odigrala ova dva suparnika na stadionu "Del Duca" u Ascoliju uspjeh su slavili gosti iz južne pokrajine Calabria, odnosno Crotone. Desilo se to u sezoni 2004/05. kada je bilo 0 : 2. U redovima Crotonea pravo nastupa u ovoj utakmici nemaju kažnjeni Concetti i Legati. Ukupan omjer ikada odigranih susreta im je dakle 0 - 0 - 1 ; 0 pobjeda Ascolija, 0 remija, 1 pobjeda Crotonea. )

Brescia - Padova subota od 15.30 ( Tradicija u ovom paru je apsolutno na strani Brescie, koja se polako diže kako u formi, tako i na tablici Serie B. Zadnju svoju pobjedu na stadionu "Mario Rigamonti" u Bresciji "Patavini", odnosno Padova je ostvarila još u dalekoj 1963. godini. U sastavu Padove pravo nastupa nema kažnjeni defanzivac Trevor Trevisan. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u okviru Serie B im je 12 - 5 - 2 . )

Cesena - Piacenza subota od 15.30 ( "Romagnoli" nisu ušli u Novu Godinu onako kako su svi od njih željeli. U utorak su poraženi na gostovanju u Modeni, te protiv Piacenze moraju tražiti isklupljenje. Na stadionu "Dino Manuzzi" ove sezone pružaju fantastične igre nošeni sa ubojitim južno-američkim dvojcem Schelotto - Do Prado. U zadnja 3 susreta između ove dvije ekipe zabilježen je remi. Emiliani, odnosno Piacenza je zadnji put na gostovanju u Ceseni slavila u 1992. godini. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u okviru Serie B im je 3 - 4 - 2 . )

Cittadella - Torino subota od 15.30 ( U jedinoj ikada do sada odigranoj utakmici između ova dva sastava na stadionu "Tombolato" u mjestašcu Cittadella, nadomak grada Padovi, slavili su domaćini. Desilo se to 1.11.2001. kada je bilo 2 : 1, a golove su postigli Giacomin i Baicu za Cittadellu, a Ferrante za Torino. Torino iza sebe ima jako burne dane. Prije nekoliko dana kada su prvotimci "granate" tj. Torina slavili rođendan svojeg klupskog kolege Davida Di Michelea u jednom torinskom restoranu, skupina razularenih "Ultrasa" Torina su upali na slavlje i bukvalno išamarali igrače. Povod su naravno slabe igre u prvenstvu koje ekipa pruža. U redovima Torina neće biti kažnjenog defanzivca Zobolija. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica im je 1 - 0 - 0 . )

Mantova - Ancona subota od 15.30 ( U posjednjem njihovom međusobnom dvoboju koji se desio 18.4.2009. godine viđen je zanimljiv remi od 2 : 2 . Golove su tada za Mantovi postigli Gaetano Caridi - 2 , te Michele Turati i Roberto Colacone za Anconu. Ukupan skor ikada odigranih utakmica između ova dva tima je 1 - 1 - 0 . )

Sassuolo - Lecce subota od 15.30 ( Ovo je zasigurno derbi kola, ako se pogleda stanje na tablici Serie B. Obje ekipe se nalaze u odličnoj formi, uostalom kakva ih je krasila u većem dijelu prvenstva. U redovima Sassuola u ovoj utakmici neće biti kažnjenog Rossinija. Sassuolo i Lecce se nikada ranije nisu susretali u okviru bilo kojeg talijanskog nacionalnog prvenstva. Dakle, ukupan omjer im je 0 - 0 - 0 . )

Triestina - Frosinone subota od 15.30 ( Tradicija u ovom paru je zasada u potpunom ekvilibrijumu, po 1 pobjedu zabilježile su obje ekipe, uz 1 remi, koji se desio 1.11.2008. kada je bilo 2 : 2 . Ukupan omjer im je dakle 1 - 1 - 1 . )

Vicenza - Salernitana subota od 15.30 ( Tradicija susreta između ovih dviju ekipa koje su igrane na stadionu "Romeo Menti" u Vicenzi je uvjerljvo na strani domaćeg sastava. Jedinu pobjedu gostujuća ekipa iz južne talijanske pokrajine Campania ostvarila je u dalekoj sezoni 1949/50. U redovima domaćina neće igrati kažnjeni Valerio Di Cesare, dok kod Salernitane iz istog razloga neće igrati Emanuele Pestrin. Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u okviru Serie B im je 11 - 2 - 1 . )

Gallipoli - Modena ponedjeljak od 19 h ( Za ekipu Gallipolija u ovoj utakmici neće igrati kažnjeni Abbate. Ove dvije ekipe se ranije nikada nisu susretale u okviru bilo kojeg talijanskog nacionalnog prvenstva. Dakle, ukupan omjer im je 0 - 0 - 0 . )

Grosseto - Empoli ponedjeljak od 20.45 ( U jedinoj zasada odigranoj utakmici između ova dva sastava na stadionu "Carlo Zecchini " u Grossetu, koja se naziva i derbijem pokrajine Toscana, zabilježen je remi od 2 : 2 . U sastavu Empolija neće igrati kažnjeni Luigi Antonazzo. Ukupan omjer im je dakle 0 - 1 - 0 . )



Post je objavljen 07.01.2010. u 23:16 sati.