Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broduboci

Marketing

Koncert za citru i litru

Iako sam svjestan da svemu lijepom jednom mora doći kraj, svake godine me obuzme nekakav tugaljiv osjećaj kad se baluni s bora spremaju u kutije, kad se lampice u jingle-bells kombinacijama polako gase i kada se odjednom nađemo zbunjeni u zimskoj tami koja pogotovo za ovako kišnih dana djeluje užasno okrutno i prazno nakon što smo se tako fino privikli na blagdansku razigranost i neodoljivi šarm šarenog kičeraja.

Stoga nije ni čudo da u takvom novouspostavljenom odnosu zvijezda i planeta mnogima padne mrak na oči, kao primjerice vozaču jednog middle-time mercedesa koji me maloprije, ničim izazvan, umalo nije pokupio na parkingu ispred jednog trgovačkog centra (kojem ne želim spominjati ime) i spremno katapultirao u vječna lovišta zajedno s kolicima u kojima se nalazila postblagdanska spiza - četiri litre mlijeka, deset jajca, malo putra, trideset deka sira, par kila kumpira, pasta za pranje zuba, konšerve tuba, aluminijska folija, pet AAA baterija i još nekoliko tričarija.

Srećom, shvativši na vrijeme da vozač pretpotopne mečke nema namjeru odustati od dvostrukog aksla na parkingu, u posljednji sam trenutak izveo trostruki ritberger i tim manevrom izbjegao strašni sraz nesagledivih posljedica. Mislim, lako za kumpire, baterije i sve ostalo, ali da mi razbije jajca... uhhh, ne znam kako bih to prebolio.
Dok sam već u sebi smišljao plotun pogrdnih riječi, vozač mercedesa je brzo otvorio vrata i zabezeknutog izraza lica progovorio neodoljivim bosanskim naglaskom: "Života mi, ja te uopće nisam vidio..."

I šta'š sad s čovikom, jasno ti je da nije neki divljak, samo je bija, recimo to tako... malo dekoncentriran...
Uglavnom, dobro smo prošli, svi priživili, ali baš se nešto kasnije mislim...

Da me kojim slučajem mečka stvarno bombizala i rastavila na proste faktore, kako bi u policijskom izvještaju uopće okarakterizirali takav sudar!? Mercedes pregazio... koga!?
Jesam li ja u ovom slučaju bija pješak ili vozač?
Mislim, kreta sam se pješice ali sam istovremeno gura kolica. Ako nisam vozač, onda sam barem gurač!

Drugo, ako sam upravlja vozilom, kako ću dokazat čije je vlasništvo to vozilo, odnosno guralo? Je li uopće registrirano, ima li kasko-osiguranje, pločice, naljepnicu? Nadalje, imam li ja vozačku dozvolu za ovakvo prometalo, položenu zakonom predviđenu kategoriju!?

Sačuvaj blože ako sam kojim slučajem gura kolica pod uticajem alkohola ili nekih drugih opijata koje sam iz "sportskih" razloga koristija tokom blagdana?

Hm... stotine pitanja a malo odgovora, vidite da to nije tako jednostavno.

Uglavnom, siguran sam da bi me njegov odvjetnik satra na suđenju, inšempja bi me s pustim pitanjima, a ja bidan ni kriv ni dužan, ka Bepina iz Maloga mista...

Ajmo mi dalje...
U zadnjih tri-četiri dana, izlilo se cilo Crno more kiše na ovo bokunić jadranskog priobalja.
Sve oko nas poplimalo, poplavilo, more, rijeke, jezera, gacamo po lokvama, barama, još malo pa ćemo se u žabe pretvorit.





Ma, isto je lipo slušat kako vanka pada kiša, kad si na sigurno, u toplo, kad nigdi ne moraš izlazit.


Ove kiše padaju lipo, kulturno, melodiozno, s intonacijom u E-molu.
Još pogotovo kad ušuškan u tople lancune usrid noći slušaš simfoniju za citru i litru po kvadratnom metru.
Mmmm...a u postelji toplo...mmmm lipo li je...





Ae, na kraju, tija bi se zahvalit nekim ljudima.
Ka prvo, fala na lipim ričima podrške, posadi bloga "Drvene barke", ljudima iz ponosne Boke Kotorske koji se brinu za očuvanju baštine i tradicije brodogradnje u drvu.

Ka drugo, moram se zahvalit svim učesnicima i članovima žirija "Foto natječaja" šta su me zbilja kraljevski počastili sa čak dva mista na pobjedničkom postolju.

Dobro ajde, istina je da sam vršija strašni pritisak na njih od samog početka natječaja, priznajem da sam ih bezočno pokušava podmitit, a kad to nije uspjevalo, odlučija sam se na najstrašnije prijetnje, budući da imam piti-jesti-piti u nastajanju.
I jednostavno, nisu imali izbora, pa su mi ovoga puta dodjelili prvu i treću nagradu, jedino mi nije jasno, zašto su Annabelli dodijelili drugu, ka da mi nisu mogli i to još malo zadovoljstva pružit pa da kompletiram hat-trick tz, tz, tz...





Post je objavljen 07.01.2010. u 18:14 sati.