Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zelenioddarka

Marketing

Daje se na znanje....

U Splitu, na skupu predsjedničkog kandidata Ive Josipovića predstavnik Zelene lliste Lovro Rumora još jednom je iskazao u ime članstva Dalmacije ali i Zelene liste u cjelini, bezrezervnu podršku predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću.
Koristimo ovu priliku da upozorimo na pisanja pojedinih medija u stilu „zeleni za Bandića" i sl. da se radi o vrlo površnom novinarskom izvještavanju koje je sklono da sve koji u svojoj agendi na bilokoji način imaju bilokakvu zaštitu okoliša, svode na zajednički nazivnik - zeleni.
U Hrvatskoj ima preko 200 nevladinih udruga koje se bave nekom vrstom zaštite okoliša, a u registru političkih stranaka momentalno ima čak 8 stranaka koje u svom nazivu imaju zelenu boju. Priznajemo da to kod mnogih stvara zabunu, međutim to je hrvatska stvarnost jer ako pogledate web stranice HIDRE ( www.hidra.hr ) vidjet ćete da isto tako postoji i nekoliko pravaških, seljačkih, liberalnih i socijaldemokratskih politickih stranaka, a umirovljenike da ne spominjemo. Ipak nitko u svojim člancima ili objavama na internet portalima za njih ne rabi opći naziv „pravaši" ili „seljaci" ili „socijalisti" i sl.
Takozvani zeleni, a pogotovo oni svrstani u političke stranke se međusobno razlikuju po mnogo čemu, jer da nije tako onda bi vjerojatno bili svi u jednoj jedinoj stranci. Razlike možete isčitati iz njihovih programa objavljenih u HIDRI ali mogu se sagledati i u njihovom rada, dosadašnjim izbornim uspjesima ili neuspjesima, medijskim nastupima te konačno u trenucima kad se politički moraju svrstati na lijevu ili desnu stranu političkog spektra.
Bez obzira na sve, ZELENA LISTA, pridružena članica Europske zelene stranke, podržava predsjedničkog kandidata Ivu Josipovica.
Zelena lista jedina od svih "zelenih stranaka" u Hrvatskoj ima razvijenu stranačku strukturu u gradu Zagrebu te je na prošlim lokalnim izborima osvojila 14 mandata u 11 zagrebačkih vijeća četvrti, te 10 mandata u mjesnim odborima širom grada. Zelena lista je samostalno sudjelovala i sa svojom listom za gradsku skupštinu kad je osvojila 2,78% glasova a kao kandidatu za gradonačelnika dala je svoju podrsku dr.Josipu Kregaru.

ZELENA LISTA, a pogotovo njeni članovi i članice iz Zagreba nikad ne bi mogli dati podršku Milanu Bandiću, jer on utjelovljuje sve ono čemu se Zelena lista protivi i bori svojim djelovanjem kao politička stranka i kroz rad u vijećima četvrti već petu godinu.Post je objavljen 07.01.2010. u 17:39 sati.