Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Kampanja laži pristaša Milana Bandića


Dječje lažiNa portalu Hrvatskog kulturnog vijeća objavljen je članak Karijera prof. dr. Ive Josipovića kada se zagrebe lak na površini. Tekst je primjer kampanje laži, kojima se u drugom krugu izbora služe pristaše Milana Bandića. Dajem samo jedan mali primjer.

Tamo piše, između ostaloga:

Od tri autorske knjige, prva je samostalni uradak prof. Josipovića u izdanju njegovog matičnog Pravnog fakulteta. Preostale dvije istog su naslova, od istih autora, isti je izdavač, ista godina objavljivanja. Kad se pogleda opširniji prikaz tih knjiga, uoči se jednak broj stranica, slične ključne riječi, ali i posve identični ISNB broj za obje knjige, što znači da se radi o istoj knjizi.

Koliko ljudi zna, o čemu se radi, ili će se potruditi da provjeri, kao što sam ja učinio? Lako je pogledati u katalog Nacionalne i sveučilišne knjižnice ili Gradske knjižnice Zagreb. Brzo se vidi da postoje tri sasvim različite knjige, kojima je autor prof.dr.sc. Ivo Josipović (ne računajući naravno one, gdje je jedan od autora ili urednik).

ISBN 953-186-033-5
Odrednica Josipović, Ivo
Naslov Uhićenje i pritvor : (pravo o uhićenju i pritvoru u kaznenom procesnom pravu) / Ivo Josipović
Impresum Zagreb : Targa , 1998
Mat.opis LV, 541 str. : graf. prikazi ; 25 cm

ISBN 953-170-088-5
Odrednica Josipović, Ivo
Naslov Haaško implementacijsko kazneno pravo : Komparativno i hrvatsko implementacijsko zakonodavstvo i Ustavni zakon o suradnji Republike Hrvatske s Međunarodnim sudom s komentarom / Ivo Josipović
Impresum Zagreb : Informator : Hrvatski pravni centar , 2000
Mat.opis 874 str. ; 25 cm

ISBN 953-6714-91-4
Odrednica Josipović, Ivo
Naslov Odgovornost za ratne zločine pred sudovima u Hrvatskoj / Ivo Josipović
Impresum Zagreb : ABA-CEELI Hrvatska : Pravni fakultet Sveučilišta , 2006-____Post je objavljen 07.01.2010. u 12:32 sati.