Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Glas Koncila: Neizlazak na izbore je grijeh!



O Ivovom zločinačkom podrijetlu i ubijenim širokobriješkim fratrima:

Josipović sr. u zloglasnoj 11. dalmatinskoj brigadi...



Doista - čak i samo neizlazak na izbore je veliki grijeh!

Tekst: Z.J.
Foto: Nina Đurđević / Cropix
PREMDA se u prethodnom broju Glasa Koncila, Ivan Miklenić nije želio izrijekom opredijeliti niti za jednog predsjedničkog kandidata, u najnovijem je komentaru bez sumnje stao na stranu nezavisnog kandidata Milana Bandića.
Naime, u prethodnom je broju Miklenić dvojio je li uopće u Hrvatskoj moguć ikakav preokret tvrdeći da svojevrsna nevidljiva hobotnica iznutra sputava normalan demokratski razvitak hrvatskoga društva, a to sputavanje ne preza ni pred dovođenjem u pitanje čak i zdravoga razuma.
U najnovijem komentaru Miklenić naglašava nužnost preuzimanja odgovornosti i, marginalizirajući aktualna zbivanja u HDZ-u, drugi krug parlamentarnih izbora naglašava kao "eminentan politički događaj u kojem su pozvani, moralno i obvezni, sudjelovati svi punoljetni hrvatski građani i hrvatski iseljenici s pravom glasa".Mediji krivi za apstinenciju birača
Osvrćući se na podatak da je samo 44 posto pripadnika hrvatske nacije iskoristilo svoje pravo glasa, Miklenić navodi stav glasača da su "nemoćni pred partitokracijom, pred onima koji stvarno kroje odnose, povlastice i pravila u hrvatskome društvu, i za to nikome ne odgovaraju". Kao krivce za apstinenciju birača, Miklenić navodi i medije koji su "više nego ikada manipulirali i predsjedničkim kandidatima i javnošću" ističući neke kandidate pred drugima.
Ipak, navodeći da oba kandidata koja su ušla u drugi krug potječu iz iste stranke, Miklenić nije propustio iznijeti i svoj osobni stav. "Birači jako dobro znaju da među dvojicom preostalih predsjedničkih kandidata postoji golema razlika. Birači će, vrlo vjerojatno, sada, nakon propuštene prve prilike, biti sposobniji prepoznati stranački i medijski farizeizam koji se u nastavku predsjedničke izborne kampanje očituje u naknadnom strukturalnom raskrinkavanju mrlja protukandidata radi grupnoga interesa, a ne, kao što bi to trebalo uvijek biti a ne samo pred izbore, radi općega dobra", navodi Miklenić.
Miklenić staje uz bok "uputama" s Kaptola u kojima je nadbiskup Bozanić pozvao birače da glasaju za nezavisnoga predsjedničkoga kandidata Milana Bandića. "Biračima katoličkim vjernicima od velike pomoći za prepoznavanje prihvatljivijega kandidata mogu biti kriteriji koje su naši biskupi iznijeli u svojoj predizbornoj poruci, a eventualno neodazivanje na izbore trebali bi shvatiti kao grijeh propusta i neodgovornosti za opće dobro.", zaključio je u komentator Glasa Koncila.

Post je objavljen 06.01.2010. u 00:31 sati.