Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kudtomislavda

Marketing

Božićni koncert u Batrini 3.1.2010.

U nedjelju 3. prosinca, u popodnevnim satima, je Kud «Tomislav» krenuo put Batrine na božićni koncert, a na poziv svoje bivše voditeljice Branke Klašnje. Osim standardne postave Kuda-a i muške pjevačke skupine, na ovaj nastup je krenula i ženska pjevačka skupina umirovljenica, kojima je to bio drugi nastup od osnivanja, a prvi izvan svog sela. Osim nastupa pjevačkih skupina Andrevčani, točnije Andrevčanke, su se još predstavile i običajem ljelja ili kraljica, koji je pobudio veliku pažnju i zanimanje među publikom, posebno zato što je taj običaj karakterističan za naš, istočni dio Županije.

Kako je bilo pogledajte:



Osim Andrijevaca, na koncertu su nastupili još i domaćini, Kud «Šokadija» iz Batrine te Kud «Podvinje» iz Podvinja, te tako publici omogućili zanimljiv i šarolik program. Upravo je tu raznolikost imala na umu i Branka Klašnja pri odabiru društava i slaganja završne, velike koreografije u kojoj su istovremeno sudjelovala sva tri društva te predstavila istok, središnji dio i zapad Županije.

Na samom kraju programa pred publiku su izašla sva tri društva te je svatko na svoj način i u svom kolu prikazao korak, glazbu i riječi istog kola, karakteristične za svoje mjesto. Publika je tako mogla čuti drumarac, te vidjeti kola Livo, Ćiro, Tanca, Dorata i kolo nabrzo, u našem slučaju Ajde druge da igramo. Kraj koreografije je predstavljalo veliko, zajedničko šokačko kolo u koje su se spojila sva tri društva te otpjevala po dvije pjesme. Pošto se radilo o športskoj dvorani, bilo je dovoljno prostora za realizaciju zamišljenog, iako je taj isti prostor «gutao» glasove i glazbu pa su izvođači imali manjih poteškoća prilikom izvedbe jer su čuli manje-više samo sebe.
Poslije nastupa je uslijedila večera i druženje u odličnom raspoloženju, a Andrevčani su, po svom dobrom starom običaju, napravili lom i ostali do fajrunta. Što ćemo, takva je duša bećarska… Zahvaljujemo se domaćinima na pozivu i gostoprimstvu, a mi nastavljamo s radom.
Zasada nema najavljenih nastupa ali uskoro će poklade, pripremite olovke za Bingo!


Post je objavljen 05.01.2010. u 18:27 sati.