Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Zeleni podržavaju Ivu Josipovića

Europski zeleni

Naknadna bilješka: Na brzinu, napravio sam grešku. Pobrkao sam stranku zelenog imena, koja djeluje u Osijeku, a zapravo se zove "Zeleni Hrvatske" s onom iz Rijeke, koja se zove "Zelena stranka". Ova iz Rijeke je još manja, ne djeluje van Rijeke i na lokalnim izborima imala je ispod jedan posto. Riječ je o stranci koja se ranije zvala "Stranka nove alternative" i promijenila je ime iz marketinških razloga, a nema ništa relano sa zelenom idejom i političkom opcijom. Tako da naslov ovog zapisa ostaje vrijediti.

Josipović i Rumora

Kratka bilješka za one, koje je mogla zbuniti vijest naslovljena Zelena stranka podržala Milana Bandića. Tzv. "Zelena stranka" je lokalna stranka koja djeluje jedino u Osijeku. Imali su podružnicu u Splitu, koja je nakon lokalnih izbora prošle godine istupila iz ZS i pristupila Zelenoj listi, zbog toga jer je ZS ušla u koaliciju s Glavaševom strankom. Tzv. "zelena stranka" nema ništa sa zelenom idejom.

Zelena listaPredstavnik zelene političke opcije u Hrvatskoj je stranka Zelena lista, pridružena članica Europskih zelenih. Zelena lista organizirana je danas u gradu Zagrebu i četiri hrvatske županije, te ima 21 lokalnog vjećnika, izabrane na izborima u svibnju 2009.. Već prije tjedan dala dala je podršku Ivu Josipoviću..

Dodatna bilješka, 8. siječnja: "Zelena stranka - zelena alternativa" iz Pule podržava Josipovića. Riječ je o još jednoj stranci zelenoga imena koja djeluje regionalno, isključivo na području Istre. Napisat ću slijedeći tjedan jedan pregled i objašnjenje o strankama zelenoga imena.

Post je objavljen 05.01.2010. u 16:10 sati.