Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Prva dobivena bitka J. Kosor


Image Hosted by ImageShack.us




Piše danas u „Jutarnjem listu“ D. Butković u komentaru posljednjih događaja vezanih uz Velikog meštra Drive:

„Ako, naime, Ivo Sanader okupi pet ili šest sabornika HDZ-a i aktivira svoj zastupnički mandat, može srušiti sadašnju Vladu, jer HDZ i njegova koalicija više neće raspolagati parlamentarnom većinom. Odnosno, Sanader može dovesti J. Kosor u situaciju da moli Z. Milanovića da podrži Vladu. Nisam siguran je su li Milanović i SDP to spremni učiniti.“

Osobno se duboko nadam da to Drivi neće uspjeti (ili da će mu Bog ipak prosvijetliti pamet pa od toga sam odustane) bez obzira što nisam nikada podržavao njegovu bivšu stranku (niti ću ikada), a prema Jadranki Kosor, uz sve čestitke za ovaj potez, još uvijek imam stanovitih rezervi.

Previše smo se mi nagledali kojekakvih velikih reformatora tijekom ovih dvadeset godina (da one ranije i ne spominjem). Od Račanove koalicijske vlade koja je izazvala prije deset godina opću euforiju oduševljenja a danas predsjednički kandidat M.B. nema pojma što se desilo 3. siječnja 2000. godine iako je još do nedavno bio u stranci koja je uspjela srušiti neprikosnoveni HDZ, preko Sanadera koji je bio svojevremeno slavljen kao veliki reformator HDZ-a, do Mesića kao reformatora autokratske vladavine pokojnog Predsjednika, a vidimo u što se to na kraju pretvorilo. Previše je bilo toga, a da bi bez zadrške prihvatio Jadranku Kosor kao osobu koja će odoljeti svim slastima vlasti.

No da se vratim na mogućnost da se dogodi to što nagovještava Butković.
Dakle,ako Sanader aktivira svoj zastupnički mandat, onog trenutka kada se prvi puta pojavi na vratima Sabora, moje je mišljenje da svi zastupnici, kojima je stalo do dobrobiti Hrvatske, trebaju trenutačno napustiti Sabor. Pa neka Veliki meštar u Saboru glumi dječaka iz poznate priče „Pale sam na cijelom svijetu“. Svako drugo ponašanje uvaženih zastupnika značilo bi da ne zaslužuju tu titulu.

Potpuno se slažem se s autorom da će najjača oporbena stranka teško dati potporu Kosorici pa ma kako ona dobro radila. Takvi domoljubi sigurno nisu!

I ovako je ovom pobjedom Kosor sigurno podigla svoj rejting, ako ne i HDZ-eov. Ako bi uz podršku oporbe uspjela nemoguće, pa da Hrvatska postane prava demokratska i pravna država i još uđe u EU, e onda oporba nema nikakve šanse doći na vlast. A, budimo iskreni, mala je vjerojatnost da bi oni koji su onjušili zavodnički miris vlasti, u ime domoljublja i napretka Hrvatske, propustili priliku da zasjednu na zavodljive fotelje vlasti.

Zato sam u svojem prošlom postu rekao: Kosor je dobila bitku ali nije i rat.


Post je objavljen 05.01.2010. u 12:03 sati.