Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oaza0mira

Marketing





Image and video hosting by TinyPic

Dragi moji blogeri!!!!
Razmišljajući što da Vam pametno napišem u ovoj novoj godini, dobila sam čestitku sa riječima Fra Zvjezdana Linića, pa Vam ju u cijelosti premosim, jer tu je sve rečeno. Pozdrave i zagrljaje šaljem svima uz najbolje želje i obilje Božjeg blagoslova!!!!!


SRETNA NOVA GODINA

U okviru katoličkih sadržaja sam dan 1. siječnja nazivamo i danom mira. Vjerujem da to odgovara i temeljnim sadržajima kojima si svi ljudi dobre volje međusobno izražavaju najbolje želje. To smo mogli čuti na javnim sredstvima priopćivanjima ili čitati po novinama. Svugdje slične želje za zdravljem, srećom, blagostanjem ali napose za mirom.
Ipak bih upozorio na temeljne vizije pravoga mira. On se događa u dubinama duše. Čovjek je u miru kada nije u sukobu s vlastitom savješću. Tada oko sebe nosi mir. Uvijek bismo htjeli na određen način da se drugi mijenja, da drugi popusti, da drugi nešto shvati i pomišljamo da bi onda bilo mira. Nažalost ne polazimo najprije od samih sebe. A ipak je to bitno za svaki mir.
Nadalje, bilo bi divno kada bismo barem onima kojima smo čestitali sretnu novu godinu sa svoje strane osigurali mir i sigurnost. Ja to pokušavam ovako oblikovati: Neka ti ova godina u koju stupamo bude nova. Ne želim da zaboraviš na vrijeme koje je iza tebe. Onda bi zaboravio i na sebe, na svoje korijene. Zato ako želiš temelje za sretnu novu godinu, zahvaljuj najprije za sve što si primio u godini koja je upravo prošla. I prije godinu dana stajao si pun nade i radosnog iščekivanja pred godinom koja je upravo prošla. I prije godinu dana želio si mnogima da im godina bude sretna. Vjeruj da te riječi i takve želje nisu isprazne i da ima sigurno puno toga što je u toj godini koja je minula bilo dobro.
Tek zahvalan za proteklu godinu možeš pošteno i iskreno željeti sebi i drugima oko sebe sreću za godinu koja nastupa.
Neka ti je sretna i blagoslovljena. Trebat će ti puno vjere i snage. Trebat će ti povjerenja u ljude i ustrajnosti u dobru. Trebat će ti ljubavi.
Želim ti sretnu novu godinu! To znači da smiješ u traganju za srećom i na mene računati! Smiješ me smatrati prijateljem. Bez tebe ne mogu biti potpuno sretan, a htio bih da i ti osjetiš kako želim svojom čestitkom samo osigurati tvoju sreću u novom vremenskom razdoblju. Trudit ću se da u novoj godini ne učinim ništa zbog čega bi bio žalostan. Budi sretan. Mene se ne moraš bojati.
Neka ti je nova godina trajno nova, neka se ne nadvije patina starenja nad želje i nadanja kojima pristupamo drugima. Neka ne zastari hrabrost i ljubav. Budi nov iz dana u dan u ovoj novoj godini milosti Gospodnje.

A vjernicima preporučujem: usudite se svoja čestitanja popratiti i molitvom. Vjerujemo da je Bog izvor svake sreće i da je u njemu istinski mir. "Gospodine Isuse: nad Betlehemom u času tvoga rođenja čula se pjesma neba koja je navijestila mir. Svoje si učenike često smirivao kada su se nalazili u opasnim situacijama života. I njih si slao po gradovima i selima i tražio od njih da u svaku kuću u koju uđu donesu tvoj mir. Poslije svoga uskrsnuća pozdravio si konačno svoje učenike tim neizrecivi m p ozdravom: 'Mir vama!' Molim te, Gospodine, da taj tako potrebni mir dadeš svakom čovjeku da nitko više ne živi razdiran strahovima, grijehom, mržnjom, nego da se otvori sigurnosti, milosti i ljubavi. Podari po nama isti mir svima koje susrećemo. Neka u svim mojim susretima bude prisutan mir. Daj da smireno pristupam svakom čovjeku u obitelji i na radnom mjestu!"
Tako nekako, poštovani, neka vam je SRETNA NOVA 2010. GODINA!


fra Zvjezdan Linić


Post je objavljen 05.01.2010. u 09:05 sati.