Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Poslije Ariauda, Juventus napušta i Molinaro. Novosti iz zimskog "Calciomercata" - 2. dan

Poslije jučerašnjeg prelaska mladog defanzivca Lorenza Ariauda iz Juventusa u Cagliari, vrlo blizu odlaska iz redova "bianconera" iz Torina je i lijevi bočni defanzivni igrač Cristian Molinaro. Sutra bi trebala doći i službena informacija o tome da je Molinaro novo pojačanje Atletico Madrida. On bi u redove "jorgandžija" iz Madrida prešao kao posuđeni igrač do ljeta, kada bi španjolska ekipa imala pravo na otkup ugovora igrača, ovisno o njegovim nastupima za svoju novu ekipu. Na dobrom putu da ga zadesi ista sudbina je još jedan igrač Juventusa, a radi se o Tiagu, koji bi također pojačao redove Madriđana.

Mediji u Engleskoj su sigurni : Inter je Liverpoolu poslao službenu ponudu u vrijednosti od 45 milijuna Eura za prelazak Stevena Gerrarda po okončanju ove sezone u Milano. Čak je intervenirao i Jose' Mourinho koji je razgovarao s Gerrardom, te ga nagovarao za prelazak među "nerazzurre".

Inter je u lovu na srpskog lijevog bočnog defanzivnog igrača koji nastupa u redovima Lazia Aleksandra Kolarova. Jose' Mourinho bi želio Kolarova imati već u narednih nekoliko dana, a predsjednik Intera Massimo Moratti će pokušati ispuniti želju Portugalca. Zauzvrat, predviđa se da bi mladi defanzivac Intera Davide Santon, na kojeg Mourinho ne računa u ozbiljnoj mjeri, pojačao redove Lazia.

Pasquale Foggia, playmaker Lazia bi mogao ove zime promijeniti sredinu igranja. Za njega je veliki interes pokazala Catania, ali i Atalanta, no želja samog Foggie je prelazak u Napoli ili u Genou.

Napoli je u pregovorima sa argentinskom ekipom Racing de Avellaneda oko kupovine mladog i jednog od najperspektivnijih argentinskih igrača Ariela Pabla Liguercia. Cijena ovog eventualnog transfera iznosila bi oko 3 milijuna Eura.

Poslije događaja oko Cristiana Ledesme i informacije da je on vrlo blizu prelaska u Juventus, Napoli se okreće kupovini playmakera Udinesea 27-godišnjeg Gaetana D'Agostina. U ovu operaciju mogao bi biti uključen i 23-godišnji mladi reprezentativac Italije Luca Cigarini, koji bi prešao u Udine.

Poslije dolaska Luce Tonija u Romi sada razmišljaju o prodaji nekih igrača na koje trener "giallorossa" Claudio Ranieri neće ozbiljnije razmišljati u nastavku prvenstva. Najbliži odlascima su Brazilac Cicinho, koji je javno izjavio da je nezadovoljan svojim statusom u Romi, zatim napadači Julio Baptista, kao i Jeremy Menez. Novu sredinu mogli bi potražiti i vezni igrač Marco Motta, kao i krilni igrač Stefano Guberti.

Nakon dolaska brazilskog napadača Inacia Pia' u svoje redove, Torino sada razmišlja i o dovođenju igrača iz Ghane 25-godišnjeg Ahmeda Barussa, koji u ovoj sezoni nastupa za Bresciu, ali koji je u vlasništvu Rome.



Post je objavljen 03.01.2010. u 19:19 sati.