Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framatrsat

Marketing

Obećanja Frame Trsat






28.11 naša Frama imala je obred Obećanja. Taj najsvečaniji događaj nestrpljivo je dočekalo 27 framaša. Obred obećanja u Frami je čin kojim osoba obnavlja krsna obećanja, pravilo FSR-a prihvaća kao dokument nadahnuća te osobe i javno preuzima obaveze življenja Evanđelja u bratstvu po primjeru sv. Franje. Obećanja se daju na godinu dana, te se tako svako osobno trudi živjeti obećanja i biti na korist zajednici. Tako smo toga dana radosno koračali prema Trsatu kako bi učinili drugačiji korak, korak koji bi trebao biti primjer i ostalim mladima da više svog vremena posvete Bogu, Onome koji je svjetlost na našem putu, koji je uvijek uz nas.









Ovo su moja prva obećanja, a to je poseban osjećaj. Nadam se da ću ustrajati na svom putu.





Evo me! Tim poklikom pokazujemo svoju odluku da smo spremni biti na korist drugima, a ne samo sebi. Onaj koji daje, dvostruko prima. Iako su samo dvije riječi ponekad su preteške za reći.




Kako reći nekome EVO ME, a onda me nema nigdje, kako reći EVO ME, a prema nekome osjećam mržnju, kako reći nekoj osobi EVO ME, a tu istu osobu ogovaramo, kako reći EVO ME Onome koji nam pomogne nositi križ kad je najteže, kako ostati budan?
Biti budan, to je bila i poruka propovjedi fra Iveka.




Svatko od nas treba određen dio dana biti budan, posvetiti svoje vrijeme molitvi, a i onima koji nas trebaju. Nemojmo spavati, recimo EVO ME ne samo na dan Obećanja, već svaki put kad nas Bog nazove. Nemojte isključiti ''mobitel srce'' da vas Gospodin može nazvati.









Post napisao Domagoj Brozičević



Post je objavljen 30.11.2009. u 16:09 sati.