Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Novosti iz prvog dana zimskog "Calciomercata"

U danu u kojem je službeno otvoren zimski "Calciomercato" nije bilo značajnijih događaja što se tiče prelazaka igrača u određene klubove. Ipak, treba reći da se pregovori zahuktavaju, te će sigurno biti značajnih "skalpova" od strane najjačih talijanskih klubova.

David Suazo, novo pojačanje Genoe koji je ovih dana pristigao iz Intera, danas je obavio kompletan liječnički pregled. Sada preostaje samo utvrditi u kakvoj se formi nalazi reprezentativac Hondurasa, te da li će moći konkurirati za sastav Genoana u utakmici protiv Milana na San Siru, gdje Genoa gostuje u narednu srijedu u 18. kolu Serie A.

Mladi 20-godišnji igrač Juventusa Lorenzo Ariaudo od danas je novo pojačanje Cagliarija. Ariaudo na Sardiniju dolazi u svojstvu posuđenog igrača, ali sa mogućnošću da Cagliari po isteku sezone otkupi njegov ugovor.

7 000 navijača Fiorentine je dočekalo prvi izlazak svojih ljubimaca u 2010. godini na teren stadiona "Artemio Franchi". Veliku pažnju Ultrasa privukao je novopočeno pojačanje "Viola" iz Udinesea Brazilac Felipe Dias Da Silva, koji igra na poziciji centralnog defanzivca.

Claudio Vigorelli, menadžer napadača Genoe Sergia Floccaria je izjavio da bi njegov klijent u ponedjeljak trebao prijeći u Lazio. Ovaj transfer se već trebao realizirati u prethodnim danima, no postoji razlika u potražnji oko primanja između strane igrača i predsjednika Lazia Claudia Lotita, a ona iznosi oko 150 000 Eura.

Milan se interesira za dovođenje zvijezde Sampdorie Antonia Cassana, koji bi pojačao "rossonere" od 6. mjeseca ove godine. Vrijednost transfera bi iznosila oko 15 milijuna Eura.

Tommaso Rocchi, napadač i kapetan Lazia mogao bi postati novim pojačanjem ruskog Zenita iz Sankt Peterburga kojeg odnedavno trenira talijanski stručnjak Luciano Spalletti. Sam Rocchi je izjavio da nema namjeru napuštati "vječni grad" i dres Lazia.

Sportski direktor Fiorentine Pantaleo Corvino je u pregovorima sa Sportingom iz Lisabona oko eventualnog prelaska 23-godišnjeg veznog igrača Miguela Velosa. Njegova cijena je procijenjena na oko 10 milijuna Eura. Alternativa za Velosa mogao bi biti urugvajsku vezni igrač Napolija 25- godišnji Walter Danubio Gargano.

Francesco Modesto, lijevi bočni igrač Genoa trebao bi u narednim satima postati novim pojačanjem Napolija. Modesto je na toj poziciji pobjedio konkurenciju Andrea Dossene iz Liverpoola, koji je tražio puno više novaca od Modesta za svoj prelazak u grad podno Vezuva.

Brazilski napadač Inacio Pia' koji već 5 sezona igra u dresu Napolija je od danas novo pojačanje Torina. Pia', koji je imao vrlo malu minutažu kod trenera Waltera Mazzarrija, u pokrajinu Piemonte dolazi u svojstvu posuđenog igrača do kraja ove sezone, s mogućnošću da Torino otkupi njegov ugovor.

Inače, danas je za svoj novi klub, Romu, debitirao Luca Toni. On je u prijateljskoj utakmici između Rome i Cisco Lodigiani u Rimu odigrao 61 minutu, u kojoj je Roma slavila s 3 : 0 , a pogotke su postigli Jeremy Menez u 25., te Julio Baptista u 55. i 76. min.

Inter je također u prijateljskoj utakmici golom Diega Milita savladao Al Hilal u Riyadu, u Saudijskoj Arabiji. Dolazak Gorana Pandeva, novog pojačanja u napadu Intera očekuje se u ponedjeljak kada će obaviti i kompletan liječnički pregled.








Post je objavljen 02.01.2010. u 19:47 sati.