Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/menwithoutwomen

Marketing

Da ne bi ispalo da je ovo blog samo "o knjigama", ovo je i dnevnik. Oke, javni dnevnik. Ne volim čitati književne uratke u obliku dnevnika jer su preintimni. Ponekad ti osjećaji pisaca imaju preveliku efekt na nas i mi se poistovjećujemo s njima, zato, ne dnevnicima.
Bila sam nedugo na dječjoj predstavi u ZKM-u, zapravo sam bila na generalnoj probi.Put oko svijeta za 80 dana, Jules Verne. Promatrala sam kako se stvara glumački materijal u svrhu zabave čovjeka. Vrlo poučno iskustvo. Nisam bila sama išla sam sa svojom kolegicom Ivanom i zabavile smo se. S njom je lako, ona je najrealističnija osoba koju ja poznajem. Kada sagriješi ne traži izlaz, kao svi, u drugima nego ponizno čeka posljedice. Vrlo je vedra i optimistična. Brzo smo se sprijateljile, poznajemo se tek godinu i pol dana i već se osjećam ko'da smo si sestre. Novu godinu sam dočekala u alkoholiziranom stanju i nije da se time ponosim. Stvarno se kajem radi toga. Nisam si odredila nikakve novogodišnje ciljeve u životu, da i jesam sumnjam da bi koji izvršila.
Trenutno sam zaražena OneRepublicom i njigovom pjesmom All the Right Moves.
Da, čitam Planine, Petra Zoranića. Pokušavam spojiti svjetsku beletristiku zajedno s domaćim klasicima, znamo da su Planine prvi hrvatski tiskani roman. Izvještaj o njima će biti najvjerojatnije u ponedjeljak, ne prije.
Ova opsesija knjigama traje dugo jer su one moj život. U njima tražim spas od svega. Nije sramota čitati knjige, naprotiv. Opsežnost našega vokabulara ovisi o njima i one su esencijalne za ljepotu našeg duha.

P.S. Ima li tko kakav savjet kako se obraniti od majčinske potrebe da svojoj kćeri smjesti nekog prijateljičinog sina?

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 02.01.2010. u 16:47 sati.