Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

8. zimska brdska liga Japetić - 5. kolo

... odnosno Zimska liga "Vina Kolarić" 09/10.

Japetić pejzaž

Ovo mi je drugi posjet zimskoj brdskoj ligi Japetić, pa sam se odlučio za Nordic Walking, da probam stazu i vidim koje će mi biti prolazno vrijeme.

Na leđa sam stavio ruksak sa suhom odjećom i windstopperom. Trčao sam s dvije plastic-fantastic majice, od kojih jedna ima duge rukave i na sve to stavio pamučnu s kratkim rukavima. U tome mi je bilo potpuno ugodno. Dan je bio sunčan s predivnim pogledom na okolicu pokrivenu maglom i oblacima. Biti iznad toga je božanstven osjećaj. Na nogama hlače za planinarenje i NB M783 s kojima više nisam tako zadovoljan. Pohvalio sam ih na Blatersi, no tada sam napravio impregnaciju, pa je to imalo efekta. Tenisice su "water resistant", a ne "water proof", a razlika je očigledno u sposobnosti držanja vode podalje od stopala. Dakle, kad zagazite u lokvu vode koja je dublja od potplata, osjeti se hladno osvježenje. Water resistant se odnosi na otpornost prema laganoj kiši ili rosi. Ovo nisu službene definicije, nego moje subjektivno zapažanje.


Japetić Nordic Walking staza


Na startu sam bio dosta daleko od startne linije i očekivao sam da će prvo startati trkači, pa minutu nakon toga N. Walkeri, no start je bio zajednički. Nakon toga je uslijedilo pretjecanje po uskoj stazici, uz izraziti trud da nikoga ne gurnem (ma nisam ja takav wink). Nakon određenog vremena sam našao svoje "mjesto pod Suncem", kada više nisam mogao pretjecati. Bio sam u grupi "šetača" u svojoj kategoriji. Tu sam se dosta dugo (ako mogu upotrijebiti taj termin u trci od 35 minuta) održao, trudeći se trčati na ravnijim dijelovima.
Staza je strma i dosta zahtjevna, noge su povremeno proklizavale na snježnoj podlozi. U jednom trenutku sam se poskliznuo i pao.
Na zadnjem kilometru sam počeo gubiti snagu, pa su me u tom dijelu sustigli i prestigli drugi trkači, njih dvoje ili troje (počevši s Dunjom B-M., kojoj ovom prilikom želim sretan rođendan, baš kao i Višnji Š.), pa sam završio na 10. mjestu, što je bolje od mojeg uobičajenog plasmana. Obično sam nešto ispod sredine rang liste, a sada sam skoro u prvoj trećini (10./27).

Zakonita je završila za 0:55:47, što je sporije nego prošli puta, ali ima dobra opravdanja.


Japetić Nordic Walking staza


Na cilju sam se osvježio s kuhanim vinom i dužim pogledom na Suncem obasjanu okolicu pokrivenu snijegom i oblacima.

Distance: 2,61 km - po Garminu, službena razdaljina je 3,5 km
Time: 0:35:50
Avg HR: 166
Max HR: 175
Avg pace: 13:44 min/km (10:14 min/km službeno)

Rezultati:
Rezultati petog kola

Galerije:
Galerije


Post je objavljen 03.01.2010. u 16:37 sati.