Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/namerequired

Marketing

Trovanje uma


Opet ću citirati jednog papu. Ovaj puta radi se o novosti; Ratzingerovom prigodničarskom govoru od prije nekoliko tjedana.

Mediji truju srca, a negativne stvari ne uspijevaju se probaviti, jer se iz dana u dan nagomilavaju. Srca postaju tvrda, a misli se zamračuju. Zlo se prepričava, ponavlja, proširuje, privikavajući nas na strahote te tako postajemo neosjetljivi i na neki način zatrovani.
Mediji nas uvijek nastoje prisiljavati da budemo gledatelji, kao da se zlo odnosi samo na druge i kao da se neke stvari nama ne mogu dogoditi. Svi smo, međutim, 'glumci' dobra i zla. Naše ponašanje utječe na druge
To je mehanizam, [koji] otežava osmijeh na našim licima, koja postaju sve namrgođenija te nas sprječava da jedni druge pozdravljamo i da se uopće ne gledamo u oči.

Cijeli tekst na stranicama Katoličkog radija.
Ako na trenutak zaboravimo da je ovo pisano iz duhovne perspektive, za tren se možemo naći u sferi politike:

Elite ekonomske i političke moći, ogađuju nam život, politiku i participiranje u političkoj borbi putem medija. Mediji nas zaglupljuju nebitnim stvarima uz ispriku zabave i dobre gledanosti. Korumpirani i ogavni likovi zauzimaju prve i zadnje minute emisija, nema svjetla na kraju tunela, nema nade, nema svrhe boriti se, kada je odvijek i svuda tako.

Dobro ne postoji, zlo je jače od nas, ja ne mogu ništa promijeniti, pa čemu se onda truditi? Hajdemo radije vidjeti tko će ovaj tjedan ispasti iz plesa sa zvijezdama....

A odgovornost je samo na nama! Bog nema druge ruke nego moje i tvoje. Demokracija i sloboda nemaju druge borce osim tebe mene i tebe!



Post je objavljen 21.12.2009. u 12:25 sati.